Drezurní Světový pohár v Madridu ovládla Němka Helen Langehanenberg

ikonka

V Madridu se v sobotu 27. listopadu jelo třetí kolo halové části drezurního Světového poháru 2021/2022. Oproti páteční kvalifikaci došlo ve výsledkové listině volné Grand Prix k výrazným vzestupům i propadům. Vítězkou se stala Helen Langehanenberg.
27.11.2021 20:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Třetí mítink halové části Světového poháru v drezuře s ročníkem 2021/2022 hostil ve dnech 26. a 27. listopadu Madrid. V páteční kvalifikační Short Grand Prix dominoval německý reprezentant Frederic Wandres v sedle oldenburského hnědáka Bluetooth OLD, který dostal od rozhodčích 71,895 %. 
 
O den později bylo všechno jinak a jezdci i koně jakoby přišli do Freestylu úplně vyměnění. Wandres dojel až čtvrtý, zatímco se na první místo vyhoupla jeho krajanka Helen Langehanenberg s třináctiletou klisnou Annabelle. Dvojice, která skončila v krátké Grand Prix třetí, zapsala ve vítězné úloze známku přes 80 %. 
 
Druhou příčku obsadila domácí hvězda Beatriz Ferrer-Salat v sedle holandského valacha Elegance, jež byla v páteční kvalifikaci dokonce až jedenáctá. Pomyslný bronz bral Španěl Juan Matute Guimon na valachovi Quantico.
 
Ilustrační foto: Christophe Taniére / FEI