reklama 11B

Do Kladrub přijíždí esa vozatajského sportu s více jak třemi stovkami koní

ikonka

Národní hřebčín Kladruby nad Labem tento týden přivítá vozataje ze šestnácti zemí světa, kteří s sebou přivezou na Rudolfův pohár přes tři stovky koní. Účastníků je téměř sto dvacet a třicet z nich je přihlášeno do Poháru národů čtyřspřeží.
15.04.2024 11:38  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Michaela Purnochová a Lucie Macáková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Téměř sto dvacet spřežení z šestnácti zemí světa porovná své síly na mezinárodních závodech spřežení, které pořádá Národní hřebčín Kladruby nad Labem. Tradiční Rudolfův pohár se koná od středy 17. do neděle 21. dubna.
 
V kategorii čtyřspřeží bude Národní hřebčín poprvé ve své historii hostit i týmovou soutěž CAIO4*- H4 World Cup. V této královské kategorii budě opět startovat šestinásobný mistr světa v závodech čtyřspřeží a desetinásobný vítěz FEI World Cupu australský vozataj Boyd Exell. Nebudou chybět ani další jezdci z nejužší světové špičky, jako například Dries Degrieck z Belgie, Michael Brauchle z Německa nebo Koos de Ronde z Nizozemí. Diváci tak uvidí celkem třicet čtyřspřeží. „Takové množství jezdců zatím Rudolfův pohár nehostil, do Kladrub nad Labem tak dorazí přes tři stovky koní,“ uvedl ředitel Národního hřebčína Jiří Machek.
 
Kladrubský hřebčín budou reprezentovat v kategorii čtyřspřeží Jiří Nesvačil junior se starokladrubskými bělouši a Petr Novák se starokladrubskými vrankami. V tříhvězdičkové kategorii dvojspřeží bude z jezdců Národního hřebčína soutěžit Vladimír Moudrý. Ve dvouhvězdičkové soutěži jednospřeží se o přední příčky utká Kateřina Neumannová.
 

Psali jsme: Kladrubský hřebčín má nové návštěvnické centrum. Vzniklo z bývalých stájí

 
Ve středu 17. dubna proběhne veterinární inspekce koní. Ve stejný den odpoledne čeká startující kategorií jednospřeží 3* úvodní drezura. Ve čtvrtek absolvují drezurní zkoušku kategorie dvojspřeží pony 3* a dvojspřeží 3*, v pátek pak kategorie jednospřeží 2*, dvojspřeží 2* a čtyřspřeží 3*. Divácky velmi atraktivní vozatajský maraton je na programu tradičně v sobotu, v neděli vše uzavře parkur mezi kužely a slavnostní vyhlášení celkových výsledků.
 
Závody se konají v Krajině pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Záštitu nad akcí převzali ministr zemědělství Marek Výborný a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Akce probíhá za finanční podpory Národní sportovní agentury. Více informací o Rudolfově poháru najdou zájemci na internetových stránkách Národního hřebčína www.nhkladruby.cz. 
 
Zdroj: tisková zpráva Národního hřebčína Kladruby nad Labem
Foto: Michaela Purnochová a Lucie Macáková
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE