Dění v týdnu: Pardubice uzavřou sezonu 2022. Pokračují Světové poháry

ikonka

První listopadový víkend uzavře jezdeckou sezonu na dostihovém závodišti v Pardubicích, kde se pojedou poslední soutěže ve všestrannosti. Čeští jezdci budou závodit v zahraničí. Pokračovat budou Světové poháry v parkurovém skákání i spřežení.
01.11.2022 16:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Týden od 31. října do 6. listopadu nabídne jezdecké akce, které proběhnou hlavně v zahraničí. Výjezdy čekají i české jezdce. Linda Portychová a Anna Kellnerová budou skákat v Kronenbergu, početná ekipa setrvává v Šamoríně.
 
Několik desítek jezdců tam bude závodit při CSI. Mezi nimi nechybí Jiří Hruška, Aleš Opatrný, Marek Hentšel, Kateřina Mestenhauserová, Jan Štětina nebo Vladimír Tretera.
Živo je v evropských halách. Světoznámý veletrh ve Veroně má tradičně jako součást programu Světový pohár v parkurovém skákání. Další kolo World Cupu zažijí i jezdci čtyřspřeží, kteří pojedou o body v Maastrichtu.
 
Domácí kalendář přinese šest akcí, z toho troje oficiální závody. V sobotu 5. listopadu vyrostou parkury v Nových Zámcích, o den později pak v Herouticích. Pardubice se rozloučí se sezonou tradičním mítinkem všestrannosti.
 
Ilustrační foto: Marcel Runštuk