reklama 11D

Davy fanoušků v Mexiku šílely. Prague Lions vyhráli a ujali se vedení v GCL

ikonka

Obrovské podpory tisíců diváků se v Mexico City dočkal tým Prague Lions, za který v třetím kole Global Champions League startoval domácí Fernando Martinez Sommer. Společně s Belgičanem Tibeau Spitsem dosáhli na vítězství a nově vedou žebříček.
14.04.2024 07:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
To, že na Global Champions League v Miami Beach a v Mexico City jedou tým Prague Lions reprezentovat pouze dva jezdci, mohlo být zpočátku vnímáno jako nevýhoda. Navíc Fernando Martinez Sommer i Tibeau Spits absolvovali ve dvou týdnech po sobě extrémně náročné dvoukolové soutěže družstev s výškou překážek 155 centimetrů pouze s dvojicí koní. Přesto dosáhli na skvělé úspěchy a z této sestavy, jež možná nebyla subjektivně považována za nejsilnější část týmu, jsou nyní velké hvězdy. 
 
Po druhém místě na Miami Beach navázali Sommer se Spitsem dvěma čistými jízdami i v Mexico City, kde se navíc díky Fernandově mexické národnosti dočkali Pražští lvi skvělé podpory početného domácího publika. Do druhého kola soutěže nastupovali díky dobrému času jako lídři, hned za Rome Gladiators, kteří taktéž měli na dobovém kontě nulu. Jenže jak Michael Duffy, tak Lorenzo de Luca si vyměnili pro druhou část koně, a to jim štěstí nepřineslo. Duffy byl s dvanáctiletým valachem Claptonn Mouche vyloučen a de Luca na taktéž dvanáctiletém Cappuccino 194 dojel se 17 trestnými body.
 
V tu chvíli Prague Lions věděli, že si mohou dovolil nejméně dvě chyby a pokud by byli hodně rychlí, tak i tři. Fernando Martinez Sommer s třináctiletou klisnou Lady van de Haarterhoeve zopakoval precizní jízdu a davy fanoušků v ochozech doslova šílely. Jeho kolega Thibeau Spits v sedle devítiletého hřebce Impresss-K van´t Kattenheye Z sice jednou chyboval a jelikož zvolil volnější tempo, dokončil nakonec s pěti trestnými body. Přesto hned věděl, že může začít slavit vítězství a užívat si elektrizující atmosféru. Druzí skončili New York Empire a třetí Monaco Aces. 
 

Psali jsme: Prague Lions skončili při GCL v Miami Beach druzí. Neuvěřitelné, řekl Spits

„Věděl jsem, že Fernando byl opravdu motivovaný, takže jsem ho nemohl zklamat. Je to prostě úžasné. Opravdu je to pro nás něco neuvěřitelného,“ konstatoval teprve třiadvacetiletý člen Prague Lions Thibeau Spits. Nadšený byl samozřejmě i Fernando Martinez Sommer, který v rozhovoru po soutěži hovořil o obrovské podpoře na dálku i o taktickém plánu pro druhé kolo soutěže. „Soustředil jsem se a několikrát si s Thibeauem prošel kurz. Už se těším, až budu hovořit se zbytkem týmu v Evropě – s Annou Kellnerovou a hochy. Budou doma určitě všichni také moc šťastní.“ 
 
A všichni mají velký důvod k radosti, neboť Prague Lions vedou se 70 body žebříček šampionátu po třech kolech, a to navíc s výrazným dvanáctibodovým náskokem na druhé Cannes Stars. S 57 body jsou na třetím až čtvrtém místě Mexico Amigos a Stockholm Hearts. Následují New York Empire, Rome Gladiators, Doha Falcons, Riesenbeck International, Monaco Aces, Madrid in Motion, Valkenswaard United, Istanbul Warriors, Scandinavian Vikings a Shanghai Swans.
 
Global Champions v neděli pokračuje Grand Prix Longines Global Champions Tour jednotlivců. Následně se seriál přesune do čínské Šanghaje, kde bude pokračovat začátkem května čtvrtým z celkových šestnácti mítinků. Žádný se letos sice neuskuteční v Praze, ale čeští fanoušci parkurového skákání se již těší na příští sezonu, kdy libeňská O2 arena bude opět hodit v listopadu GC Playoffs. Vstupenky jsou již v prodeji a zájem o ně je podle očekávání pořadatelů velký. 
 
Zdroj: tisková zpráva Global Champions
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE