reklama 11D

Češi v Ascotu: Subway Dancer byl škrtnut, Nagano Gold se chystá dál

ikonka

Česko bude mít na slavném mítinku Royal Ascot jednoho reprezentanta. Před zraky královny Alžběty II. by se měl představit Nagano Gold, původně také přihlášený Subway Dancer mění po pařížském debutu plány.
05.06.2019 12:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
Úřadující Kůň roku Subway Dancer nepojede na Royal Ascot. Trenér Zdeno Koplík minulý týden sedmiletého valacha stáje Bonanza škrtl z Prince Of Wales’s Stakes. Chystaná česká výprava na slavný britský mítink se tak zužuje na šampiona vytrvalců Nagano Golda.
 
Subway Dancer vstoupil po administrativních problémech do sezony o měsíc později než bylo původně plánováno. Místo Prix d’Harcourt (Gr.2) zamířil do Prix d’Ispahan (Gr.1) a proti rozběhaným špičkovým soupeřům uzavřel doběh na devátém místě.
 
"Byl to těžký dostih na tvrdé dráze, navíc 1850 metrů je na něj krátkých. Hned v úterý po Longchamp jsem ho z Ascotu škrtl. Rádi bychom se tam vrátili, ale teď by to nemělo příliš smysl. Pokud se dostane do formy, pojede tam na podzim," řekl Koplík serveru Jezdci.cz.
 
Druhý český zástupce Nagano Gold, který je hlášen do Hardwicke Stakes (Gr.2), se na britský výjezd nadále připravuje. I hřebec stáje Syndikát V3J šel na jaře francouzskou cestou. Po impozantním vítězství v listed Prix Lord Seymour přidal v Longchamp třetí místo na scéně grupy 3.
 

Čtěte více: Luka a Liška dobyli Bratislavu, Palík zaskočil Baden

 
"My se na Ascot dál chystáme, všechno jde zatím podle plánu. Povinné testy včetně odběru hřívy máme hotové. Zbývají pouze stěry z nozder, které se provedou před cestou," konstatuje trenér Václav Luka mladší.
 
Bošovická centrála už plánuje i logistiku své první britské výpravy. "Cesta bude rozdělena na dvě části. Přestávku si uděláme zřejmě v Kolíně nad Rýnem, kde odtrénujeme a budeme pokračovat dál. Vyrazíme zřejmě ve středu před dostihem," upřesňuje Luka.
 
Jezdecká otázka zůstává před Ascotem otevřená. České hvězdě je zatím k dispozici Mickael Barzalona, který hřebce vedl při vítězství v Prix Lord Seymour. Zůstává však otázkou, jak bude v dostihu zastoupen jeho zaměstnavatel, jemuž by musel dát přednost.
 
Dlouhodobým cílem Nagano Golda zůstává Cena vítězného oblouku. Pětiletý hřebec je jedním z 81 koní na přihláškách letošního ročníku nejbohatšího evropského dostihu.
 
 
Letošní cesta Nagano Golda našima očima
 
 
 
 
 
 
Foto pro Jezdci.cz: Tomáš Janda




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE