Češi třetí v Poháru národů v Hagenu. Zářili i Hlaváčková či Písařík

ikonka

Česká mládežnická reprezentace závodí na CSIOChJY v Hagenu. Juniorský tým skončil v pátek 17. června třetí v Poháru národů. Daří se i Kláře Hlaváčkové, která se v pátečním programu dostala do top 10 s dvěma koňmi. Čtvrtek vyšel Oliverovi Písaříkovi.
17.06.2022 19:40  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Česká skoková reprezentace v kategoriích dětí, juniorů a mladých jezdců závodí od čtvrtka 16. června na CSIO v německém Hagenu. Hned v úvodním dni se dařilo Oliverovi Písaříkovi, který s klisnou Sea Coast Crystal de Leau obsadil po bezchybné jízdě sedmé místo v dvoufázovém skákání do 140 centimetrů.
 
V pátek se blýskla Klára Hlaváčková v dětské túře. V ranní dvoufázové soutěži do 125 centimetrů dojela se dvěma koňmi v nejlepší desítce. V sedle Skipa 59 brala pátou příčku, devátá pak skončila s klisnou Machare.
 
Vrcholem pátečního programu byl juniorský Pohár národů. Českému týmu ve složení Mariana Michlíčková, Eliška Hasnedlová, Natálie Kovářová a Anna Helebrantová, se dařilo. S celkovým skóre 16 trestných bodů získal třetí místo. Pro vítězství si dojel domácí celek, druzí byli Švédi.
 
Foto poskytla Klára Hlaváčková