reklama 11B

V Cáchách proběhne v roce 2026 mistrovství světa v šesti disciplínách

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace a pořadatel CHIO v Cáchách se dohodli na organizaci mistrovství světa 2026, a to hned v šesti disciplínách. Po osmi letech od posledních Světových jezdeckých her se tak bude konat rozsahem srovnatelná akce.
20.11.2023 12:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Světové jezdecké hry, to byl vedle olympiády absolutní vrchol pro jezdce, trenéry, majitele koní i fanoušky. Naposled se konaly v roce 2018 v Tryonu a od té doby se Mezinárodní jezdecké federaci FEI nepodařilo sehnat organizátora, který by se tak náročné akce ujal. Na pár let se tak disciplíny „rozdrobily“ do různých koutů Evropy a světa. 
 
Už nyní se však můžeme těšit na rok 2026, kdy se v Cáchách odehraje mistrovství světa, a to v šesti odvětvích. O tituly se bude závodit v parkurovém skákání, drezuře, paradrezuře, všestrannosti, spřežení a voltiži. Chybět bude pouze vytrvalost. I tak se však dá říct, že půjde o takové „malé Světové jezdecké hry“.
 
„FEI je potěšena, že se podařilo zajistit tak schopného pořadatele pro mistrovství světa, a to tři roky předem, což poskytuje mnoho prostoru pro přípravy,“ nechal se slyšet prezident FEI Ingmar de Vos.
 
„Velmi si vážíme důvěry, kterou v nás FEI vložila,“ uvedl Michael Mronz, generální manažer CHIO Aachen, což je jeden z nejzkušenějších pořadatelských týmů na světě. V Cáchách se pravidelně koná letní festival v několika disciplínách, který patří k cílům nejlepších sportovců z celého světa. V roce 2006 se tam odehrály Světové jezdecké hry. Po dvaceti letech se v Německu akce podobného rozsahu bude konat znovu.
 
Foto: CHIO Cáchy



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE