reklama 11B

Akcionář Benýšek vystoupil proti Dědkově hale, podává trestní oznámení

ikonka

Netransparentní postup města a ohrožení dostihů i jezdeckých soutěží jsou podle minoritního akcionáře Dostihového spolku Richarda Benýška důvody, proč podává trestní oznámení na neznámého pachatele. Město vyzývá, aby vyčkalo na prošetření celé věci.
02.06.2022 10:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Do debaty o záměru investora Petra Dědka postavit multifunkční halu na pozemcích pardubického závodiště vstoupil další hráč. Minoritní akcionář Dostihového spolku a bývalý předseda představenstva Richard Benýšek se ve čtvrtečním tiskovém prohlášení razantně vymezil proti zveřejněným plánům a chce podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

"Nemohu souhlasit s plánem města Pardubice na prodej části pozemků v areálu dostihového závodiště panu Petru Dědkovi, který v prostoru stávajícího kolbiště pro parkurové disciplíny chce postavit novou hokejovou halu. Tato megalomanská stavba nenávratně poškodí pardubický dostihový sport, závodiště a ohrozí budoucnost dostihů v Pardubicích," uvedl Benýšek.

Zaráží ho vstřícný postoj pardubického magistrátu v čele s primátorem Martinem Charvátem, ale i skutečnost, že se záměrem města nebyli seznámeni minoritní akcionáři Dostihového spolku. "Město má ve spolku pouze 60procentní podíl. Kvůli netransparentnímu postupu města a ohrožení dostihů budu nucen podat trestní oznámení na neznámého pachatele," konstatuje Benýšek, držící 16 procent akcií.

 

Čtěte více: Architekti nevědí, co je kůň, zlobí se Váňa. Pardubice dál řeší halu

 

Olomoucký podnikatel kritizuje rychlost postupu na straně města. "Co jindy trvá roky, se teď stihne v rekordně krátkém čase. Přitom není zodpovězená celá řada zásadních otázek: Byl vypracován znalecký posudek odhadující cenu pozemků? Byla vypracována studie potvrzující, že vedle sebe mohou dostihy i hala existovat? Existují garance, že nová hala nebude potřebovat dotace?" ptá se Benýšek.

Podobně jako další z bývalých předsedů představenstva Dostihového spolku Miroslav Petráň zpochybňuje i Benýšek ekonomický smysl projektu a potenciální rentabilitu haly. "Vyzývám pardubický magistrát v čele s Martinem Charvátem, aby do prošetření celého záměru policií a zodpovězení klíčových otázek v této věci nijak dál nepostupoval," napsal Benýšek.

Zároveň apeluje na zastupitele, aby se zabývali peticemi proti výstavbě haly a odkázal na web halanebokone.cz, kde jsou shrnuty hlavní argumenty a otázky v souvislosti s připravovanou halou.

Vedle hrozícího konce jezdeckých soutěží v areálu závodiště, nejistého vlivu na dostihy a další sporty v Pardubicích a existenci stávající rekonstruované haly využívané Dynamem Pardubice Benýšek poukazuje na riziko prodeje městských pozemků bez znaleckého posudku.

"Vypadá to, že pan primátor Martin Charvát s prodejem pozemků panu Dědkovi velmi spěchá. To je v realitním byznysu vždy ošemetné. Musíme se ptát, zda město zvládne vypracovat znalecký posudek, který odhadne skutečnou cenu pozemků. Pokud ano, zveřejní jej? Pokud znalecký posudek nebude vypracován, hrozí, že pozemky budou prodány pod tržní cenou, a městu může vzniknout škoda," píše se na webu Hala, nebo koně.

Foto: poskytl Richard Benýšek




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE