reklama 11D

Známe soupisky pro skokové ME 2017 v Göteborgu

Mezinárodní jezdecká federace FEI zveřejnila definitivní přihlášky na ME v parkurovém skákání, které se koná v Göteborgu od 21. do 27. srpna. Ty přinesly několik překvapení. Mimo jiné chybí obhájce zlata Jeroen Dubbeldam a Britové nemají tým…
15.08.2017 15:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: FEI / Richard Juilliart

Parkurové mistrovství Evropy seniorů se koná jednou za dva roky, v sezonách mezi olympijskými a světovými jezdeckými hrami. Poslední ME proběhlo v roce 2015 v Cáchách. Tehdy se stal individuálním šampionem nizozemský jezdec Jeroen Dubbeldam s koněm SFN Zenith NOP, druhé místo obsadil Gregory Wathelet (BEL) na Conrad de Hus a bronz si odvezl Francouz Simon Delestre s Ryan des Hayettes. Soutěž družstev ovládli Nizozemci, stříbro získal tým Německa a bronz vybojovali Švýcaři.
 
Evropské národní federace postupně zveřejňovaly své nominace. Pro české fanoušky mohlo být překvapením, že nebude startovat Aleš Opatrný, který je dlouhodobě jedničkou skokového sportu v České republice a léta je oporou národního týmu. 
 
Překvapení však čekala i v případě dalších soupisek. Německý tým je složený z výborných sportovců, ovšem, mimo Marcuse Ehninga, ne z největších hvězd. Ze stříbrných jezdců z roku 2015 není v týmu ani jeden! 
 
V nizozemském celku pro změnu chybí zlatý medailista z WEG 2014 a ME 2015 Jeroen Dubbeldam. Stříbrný z Cách Gregory Wathelet za Belgii nastoupí, ovšem Simon Delestre také není v seznamu jezdců, které zaslala Francouzská jezdecká federace. 
 
Velká Británie nemá tým vůbec! V přihlášce jsou pouze dva jednotlivci Michael Whitaker a William Whitaker. 
 
Celkem je přihlášeno 96 jezdců z 26 zemí. Tým sestavilo 17 zemí: Belgie, Česká republika, Dánsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Rusko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Ukrajina. 
 
Jako jednotlivci dorazí do Švédska jezdci z Estonska, Finska, Izraele, Lucemburska, Makedonie, Polska, Slovenska, Turecka a Velké Británie. 
 
 



Štítky: MEskokyGöteborg
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE