reklama 11A

ME 2017: Göteborg bude hostit tři disciplíny

Další z mistrovství, při kterém se bude závodit o evropské tituly, je šampionát v Göteborgu. Koná se po dvouleté pauze ve dnech 21. – 27. srpna, a je určen pro seniorskou kategorii ve skákání, drezuře včetně paradrezury a čtyřspřeží.
04.01.2017 13:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Medailisté z posledního ME seniorů ve skákání (zleva) Gregory Wathelet, Jeroen Dubbeldam a Simon Delestre. Foto: FEI / Dirk Caremans
 
Poslední ME seniorů v parkurovém skákání, drezuře a čtyřspřeží se konalo v roce 2015 v Cáchách. Rok 2016 byl ve znamení olympijských her, a to se šampionáty seniorů vždy vynechávají.
 
Letošní ME se pojede ve švédském Göteborgu v závěru letních prázdnin. Na programu budou soutěže v parkurovém skákání, drezuře včetně paradrezury a také se pojede o tituly ve čtyřspřeží.
 
Poslední evropský šampionát ve skákání zcela ovládli jezdci Nizozemí. Zlato v jednotlivcích vybojoval Jeroen Dubbeldam s valachem SFN Zenith a stejný jezdec byl i členem vítězného týmu.
 
Nizozemci byli nejúspěšnější jako družstvo také v drezuře. Hodnocení jednotlivců však vládla britská dvojice Charlotte Dujardin a Valegro. Nicméně Valegro se v prosinci 2016 rozloučil s kariérou, a tak je jisté, že zlato ve Švédsku obhajovat nebude.
 
Do třetice se dařilo Nizozemcům i v soutěži čtyřspřeží, jako celek nenašli přemožitele. V soutěži jednotlivců se ale radoval Němec Michael Brauchle. 
 
Webové stránky ME v Göteborgu, kam jistě zamíří i česká skoková, paradrezurní a vozatajská reprezentace najdete ZDE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE