reklama 11B

Zelinková na MČR v Martinicích udržela vedení

V neděli 16. července vyvrcholilo skokové mistrovství České republiky v Martinicích třetím kolem soutěže pro jednotlivce. Na čtrnáctku startujících čekal parkur T**. Vedení udržela Zuzana Zelinková, jedinou nulu si však připsala Barbora Tomanová…
16.07.2017 20:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Třetí kolo kategorie jednotlivců bylo opravdu náročné a parkur prověřil nejlepší české jezdce. Zároveň zde roli hráli také nervy, neboť se rozhodovalo o medailích. Z nejlepší pozice do finálové jízdy vstupovala Zuzana Zelinková, která s Kleiner Lordem měla po dvou kolech na kontě nula trestných bodů. Jako poslední startující zároveň znala výsledky soupeřů a věděla, že si nemůže dovolit žádnou skokovou chybu. Do té doby vedoucí Václav Staněk s koněm Hearthbreak ZH měl totiž na kontě 3 trestné body.

Zuzana Zelinková však potvrdila dobrou formu a dokončila pouze s jedním bodem za čas, což stačilo na vítězství. Druhou příčku si zajistil právě Václav Staněk, který v neděli jako jeden ze tří jezdců nechyboval a připsal si dva trestné body za čas. Nejlepší jízdu a jedinou nulu však v nedělním finálovém parkuru předvedla Barbora Tomanová se Sorceress. Kvůli zatížení z předešlých dnů jezdkyně skončila nakonec osmá.

Bronz získala Nikola Bieliková a Carthinjo, která k 5 trestným bodům z předešlých kol přidala v neděli jednu skokovou chybu a jako jedna z mála dokončila ve stanoveném čase.

Blízko medaili mělo hned několik jezdců, především u dvou se však dá mluvit o smůle. Rudolf Doležal ztratil naděje hned na prvním skoku, kde mu Lara Croft odepřela poslušnost. Přestože zbytek dokončila dvojice bez problémů a na parkuru neshodili žádnou překážku, za překročený čas inkasovala dvojice vedle čtyř bodů za zastavení další pět a bylo tak po medailových nadějích. Do třetího kola přitom dvojice vstupovala s jediným trestným bodem. Deset bodů je však odsunulo na páté místo. Smůlu měl také Marek Klus, který s Carison v neděli ani jednou nechyboval, přesto si připsal sedm trestných bodů. Důvodem bylo vynechání třetího skoku, respektive uzavření kruhu při opětovném nájezdu na tento skok a dále penalizace za překročený čas.

Kompletní výsledky naleznete v záznamu závodu, viz odkaz níže. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE