reklama 11A

Sestava pro Rolex IJRC Top10 Final 2017 je známá

ikonka

Během 57. ročníku prestižních závodů CHI, které se konají tradičně v prosinci v Ženevě, se opět odehraje finále Rolex IJRC Top10, což je soutěž pro deset nejvýše postavených jezdců na aktuálním světovém žebříčku FEI…
08.11.2017 15:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Rolex IJRC Top10 Final se jezdí od roku 2001. Po většinu let se tato speciální soutěž těch nejlepších z nejlepších konala v Ženevě. Dvakrát byla jejím svědkem Paříž, jednou Brusel a jednou Stockholm.
 
Letos to bude znovu Ženeva, kde se potká desítka momentálně nejvýše postavených jezdců a změří síly. Top10 je jasná po přepočtu žebříčku Mezinárodní jezdecké federace k 31. říjnu. Jediným, kdo se do Švýcarska nechystá, je světová dvojka Američan Mclain Ward, a tak byl nahrazen.
 
Do finále nastoupí: Kent Farrington (USA), Kevin Staut (FRA), Lorenzo de Luca (ITA), Maikel van der Vleuten (NED), Harrie Smolders (NED), Peder Fredricson (SWE), Eric Lamaze (CAN), Scott Brash (GBR), Gregory Wathelet (BEL) a Steve Guerdat (SUI). Náhradníky jsou pak španělský jezdec Sergio Alvarez Moya a Švýcar Martin Fuchs. 
 
Z letošních soutěžících se hned čtyřem podařilo soutěž v její šestnáctileté historii vyhrát. V roce 2010 to byl Steve Guerdat, o čtyři roky později Scott Brash. Předloni se jejím vítězem stal jezdec číslo 1 současnosti Kent Farrington a obhajovat loňské první místo bude Eric Lamaze.
 
Ohlédneme-li se za minulostí, tak na seznam vítězů se dvakrát dostal Němec Ludger Beerbaum, a to v prvních dvou ročnících. Dvakrát vyhrála Meredith Michaels-Beerbaum (2004 a 2006) a dvojnásobným vítězem se v letech 2003 a 2005 stal i Rodrigo Pessoa z Brazílie.  
 
Dalšími členy světové elity jsou Irové Jessica Kürten a Billy Twomey, Francouz Michel Robert a němečtí jezdci Marcus Ehning, Christian Ahlmann a Daniel Deusser.
 

Webové stránky CHI Ženeva navštivte TADY




Štítky: skokyŽeneva
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE