reklama 11B

Finále soutěže TOP 10 jezdců světa pro Lamaze

Deset nejlépe postavených parkurových jezdců světa podle žebříčku FEI se představilo v soutěži IJRC TOP 10 Final, která se jela v pátek 9. prosince v Ženevě. Ve dvoukolovém klání světové elity nakonec nenašel přemožitele Kanaďan Eric Lamaze...
10.12.2016 09:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: screen web CHI Ženeva

Sestava, která nastoupila do šestnáctého ročníku IJRC TOP 10 Final 2016 odpovídala bodování listopadového žebříčku FEI, neúčastnil se pouze Američan McLain Ward. Diváci mohli v ženevské hale Palexpo sledovat hvězdnou desítku ve složení: Christian Ahlmann, Daniel Deusser, Simon Delestre, Kevin Staut, Pénélope Leprevost, Marcus Ehning, Scott Brash, Kent Farrington, Eric Lamaze a Steve Guerdat.
 
Dvoukolová soutěž byla postavená na překážkách do 160 cm. Zdolat obě kola čistě se podařilo trojici jezdců. K radosti diváků mezi nimi byl domácí Steve Guerdat s Corbinianem, který s časem 44,30 v druhé jízdě dokončil na třetím místě
 
Druhou příčku obsadil lídr žebříčku Němec Christian Ahlmann s Taloubetem Z, který byl v druhé části o sekundu a půl rychlejší. Soutěž ovládl olympijský vítěz z roku 2008 a letošní bronzový medailista z Ria Eric Lamaze (CAN). V Ženevě soutěžil se svou stájovou jedničkou Fine Lady. 
 
V pozdních večerních hodinách se jela ještě honební stopětačtyřicítka. V ní zvítězila švýcarská jezdkyně Christina Liebherr na LB Queen du Chateau s časem 68,57. Druhé místo získal Ir Cian O´Connor na Be Gentle a třetí dojela Charlotte Mordasini (SWE) s Tiny Toon Semilly. 
 

Výsledky z CHI v Ženevě můžete najít TADY




Štítky: ŽenevaCSIskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE