reklama 11A

ME 2018: šampionát pony znovu spojí tři disciplíny

ikonka

V dalším díle pravidelné rubriky se podíváme, kam se v příští sezoně vypraví jezdci na pony na mistrovství Evropy. Dějištěm šampionátu, který tradičně spojuje tři disciplíny, bude začátkem srpna 2018 britský Bishop Burton.
01.12.2017 13:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Harry Allen na nejvyšším stupni při medailovém ceremoniálu na ME v Kaposvaru 2017. Foto: FEI
 
Mistrovství Evropy 2018 pro jezdce na pony závodící v parkurovém skákání, drezuře a všestrannosti se bude konat ve Velké Británii. Konkrétně se bude závodit v Bishop Burton, který leží na severovýchodě Anglie přibližně 100 km od Leedsu. Ve dnech 7. – 12. srpna se tam odehraje boj o evropské tituly v rámci tří disciplín. 
 
Šampionát pony se koná každoročně a více jezdeckých odvětví spojuje již řadu let. V roce 2017 se odehrál v maďarském Kaposvaru. Parkurové soutěže při něm ovládli jezdci Irska. Zlato jako jednotlivec si odvezl Harry Allen, který sedlal Cassandru VH Roelhof. Ten byl navíc i součástí vítězného irského družstva.
 
Drezura se pro změnu stala záležitostí Němců. Mistryní Evropy se stala Lucie-Anouk Baumgürtel s koněm Zinq Massimiliano FH. Německo vyhrálo tako hodnocení týmů. 
 
Ve všestrannosti putovalo individuální zlato rovněž do Německa zásluhou Georginy Herrling (SF Detroit) a v hodnocení družstev byli nejlepší Francouzi.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE