reklama 11D

ME 2018: mladí vytrvalci zamíří do italské Pisy

ikonka

Další díl rubriky o plánovaných mistrovstvích světa a Evropy pod hlavičkou FEI, je věnovaný evropskému šampionátu juniorů a mladých jezdců ve vytrvalosti. Na konci července 2018 jej hostí italská Pisa...
15.11.2017 09:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ve dnech 26. – 29. července 2018 se v Pise, která leží přibližně 90 km západně od Florencie, odehraje vytrvalecký mítink, jenž vedle běžných mezinárodních soutěží CEI od 90 do 160 km nabídne také mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců.

V případě těchto věkových skupin se jedná, na rozdíl od některých jiných disciplín, o jednu společnou soutěž, při níž čeká účastníky ve věku do 21 let trasa dlouhá 120 km.
 
Sezona 2017 zažila v této kategorii rovnou mistrovství světa, a hostila jej rovněž Itálie, konkrétně Valeggio sul Mincio. Při zářijovém šampionátu si pro zlato v individuálním hodnocení dojel Saeed Salem Atiq Khamis Almuhairi (UAE), druhý skončil  Ghanim Said Salim Al Owaisi (UAE) a třetí místo obsadila Maite Pradera Ledo ze Španělska. 
 
Španělé také jediní nabourali nadvládu blízkovýchodních jezdců v soutěži družstev. Vítězi se stali reprezentanti Spojených arabských emirátů, stříbro bralo právě Španělsko a třetí byl Katar.
 
O rok dříve se odehrálo mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců v Portugalsku, kde kralovali španělští jezdci. Ti ovládli soutěž týmů a v hodnocení jednotlivců brali všechna místa od prvního do pátého. Na medailových pozicích byla tato jména: zlato – Paula Muntala Sanchez, stříbro – Laura Fernandez Piňan, bronz – Bruna Pujols Aumatell. 
 
Foto: FEI / Oreste Testa a Chiara Gobbetti



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE