reklama 11A

Farrington stále v čele světového žebříčku skokanů

Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala aktualizovaný světový žebříček parkurových jezdců. Po přepočtu bodů k poslednímu červnu je ve vedení, stejně jako dva předešlé měsíce, americký reprezentant Kent Farrington. V TOP10 došlo k drobným posunům…
05.07.2017 15:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Kent Farrington je v čele světového žebříčku od dubna 2017. Foto: archiv Jezdci.cz

V žebříčku FEI aktualizovaném k 30. červnu drží první místo Američan Kent Farrington. Na druhé místo se posunul jeho krajan Mclain Ward, třetí je momentálně italský jezdec Lorenzo de Luca. 
 
Vzestup zaznamenal Kevin Staut (FRA), který postoupil ze sedmého na čtvrté místo, Němec Daniel Deusser naopak klesl z pozice světové dvojky na pátou příčku. Další německá hvězda Christian Ahlmann drží šesté místo stejně jako o měsíc dříve. Do elitní desítky se vešli ještě Eric Lamaze (CAN), Scott Brash (GBR), Maikel van der Vleuten (NED) a Simon Delestre (FRA).
 
Český jezdec Aleš Opatrný díky olomouckému vítězství v Grand Prix poskočil z místa číslo 229 na momentální pozici 192. Je tak nejvýše postaveným českým jezdcem. Emma de Moussac je třiatřicet příček za ním.
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE