reklama 11D

Exell vítězem stuttgartského kola SP spřežení

ikonka

Australský jezdec Boyd Exell ukázal, že se mu v německém Stuttgartu opravdu daří, a po páteční výhře v úvodní vozatajské soutěži si tento reprezentant dojel i pro vítězství v rámci bodované soutěže Světového poháru spřežení, a to dne 18. listopadu…
18.11.2017 16:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Boyd Exell navázal na úspěšné páteční jízdy a i v sobotu nenechal nikoho na pochybách o tom, že má on i jeho koně dobrou formu. Na start sobotní soutěže vstupoval jako poslední a ze šesti jezdců se mu podařilo jako jedinému dokončit soutěž pod 140 vteřin. Jeho čas 135,19 b vteřin mu zajistil účast v tříčlenném „drive-off“, a to poměrně suverénně s náskokem čtyř vteřin.  

Společně s Boydem Exellem se do finální jízdy dostal také Ijsbrand Chardon z Nizozemí a k velké radosti domácích také německý zástupce Georg von Stein. Další tři jezdci již měli výraznější časový odstup od tohoto elitního tria.

Nicméně i v rozhodující jízdě měl navrch Boyd Exell, který i s pětivteřinovou penalizací dosáhl opět na nejlepší čas. Tentokrát zajel připravenou trasu za 132,14 vteřiny a mohl se zaslouženě radovat z vítězství. S odstupem pěti vteřin se na druhé místo dostal Ijsbrand Chardon. Domácí Georg von Stein pak za Charonem zastal zhruba vteřinu a půl.

Boyd Exell si tak připsal za vítězství nejvyšší bodový příděl v podobě 10 bodů a vzhledem k tomu, že se ve Stuttgartu jelo první kolo letošního ročníku Světového poháru spřežení, figuruje aktuálně na prvním místě.

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE