reklama 11A

Závěr hodný šampionky: Verry Elleegant excelovala v Melbourne Cupu

ikonka

Šestiletá Verry Elleegant se v úterý stala sedmnáctou vítěznou klisnou v historii Melbourne Cupu a první od Makybe Divy před šestnácti lety. V sedle s Jamesem McDonaldem se postarala o další milník v kariéře trenéra Chrise Wallera.
02.11.2021 08:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Australský Kůň roku 2020/2021 se v cílové rovině dostal velkým speedem před horkého favorita Incentivise a triumfoval o čtyři délky. Třetí finišoval Spanish Mission před Floating Artistem. Loňský vítěz Twilight Payment skončil jedenáctý.

Verry Elleegant nezastavil ani nevýhodný startovní box číslo 19. Po loňském vítězství v Caulfield Cupu završila ceněné double. McDonald se do sedla populární klisny dostal na poslední chvíli, když jeho původní partner Away He Goes musel být škrtnut kvůli zranění.

"Někdy je to tak, že když se jedny dveře zavřou, jiné se otevřou. Mám kobylku strašně rád, byla na mě moc hodná. Teď už můžeme naplno říci, že je šampionka," poznamenal McDonald.

Chris Waller, jehož životním koněm je nedostižná Winx, sledoval dostih doma společně s rodinou. "Když proběhla cílem, byly to obrovské emoce. Chtěl bych být na místě a sdílet to všechno s celým týmem, ale dívat se na dostih s rodinou bylo velmi speciální. Verry Elleegant byla třídou v poli a na ten její finiš nikdy nezapomenu," radoval se Waller.

Foto: Flemington Park




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE