reklama 11A

Rodina La Lézardé žije: Lailaho vyzrál na favority Českomoravské ceny

ikonka

Týden po vítěztví v Ceně prezidenta republiky s klisnou Lady In Pink dokázala stáj Lokotrans i v Mostě, že ji závěr sezony zastihl v dobré formě. Úspěchem Lailaha v Českomoravské ceně navíc připomněla, že na krátkých tratích nemá pouze Jir Suna.
30.10.2021 18:44  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Celý rok sbíral tříletý Lailaho cenná umístění, ale první vítězství kariéry se mu stále vyhýbalo. Po čtvrtém místě ve Velké jarní ceně či páté příčce v EJC Leram Million se stáj Lokotrans dočkala na závěrečném mítinku sezony v Mostě.

Napajedelský odchovanec zdolal po bojovném výkonu starší soupeře v Českomoravské ceně a získal další letošní jedničkový úspěch pro český chov. Po triumfu Larizana v Crystal Cupu je to již podruhé za tento podzim, co se důrazně připomněla napajedelská rodina La Lézardé.

Žokej Martin Laube provlékl vnuka klasicky umístěné Latinity v polovině cílové roviny podél bariéry a dostal se o půl délky před favorita Salar Islanda. O další krk zpět doběhl na třetím místě obhájce vítězství Mr Right. Na tabuli se vešli ještě Manoamano, který uklouzl po startu, a Chop Chop.

 

Čtěte také: Josef Bartoš už je v domácím léčení. Zkusím to přeprat a jít dál, říká

 

Trenér Luboš Urbánek v sobotu nasedlal dva vítěze. Kromě Lailaha se radoval i s dalším tříletkem Brilliant Starem, slavícím druhý mostecký triumf v rozmezí dvou týdnů. V trojkové Ceně Hipodromu Most na 2000 metrů se prosadil jistě o 2 délky před Trezy Lady a Culihrachem.

Proti starším koním uspěl i valach Napoleon Bay ze stáje Joly. Svěřenec nejstaršího českého trenéra Jaroslava Drlíka si v dvojkovém handicapu na 1200 metrů připsal pod Jiřím Palíkem nejcennější ze svých tří letošních vítězství. Druhá Gilienne se mu přiblížila jen na dvě délky, třetí doběhl Matello.

Úspěšný den měl šestnáctiletý amatér Matyáš Luka. V sedle Tarawery ze stáje Luka racing syndicate se radoval z letos druhého a celkově třetího jezdeckého úspěchu. Ve čtyřkovém handicapu na 1600 metrů porazil po boji o krk žokeje Jaroslava Línka na Rabbit Spiritovi.

Syn trenéra Václava Luky mladšího shodou okolností přebíral cenu dvě hodiny předtím, než jeho dědeček Zdeněk Vávra zvítězil s Leroyem W v klusácké Zimní ceně tříletých v Chuchle Areně Praha.

Mezi dvouletými v Říjnové mostecké míli vítězně debutovala hnědka Whirl Wind Girl z vlastního chovu Jiřího Charváta. Dcera dvojnásobné klasické vítězky Dumnonie a polosestra Devoir Rien hned napoprvé vyhrála o hlavu před Highland Precious.

 

Krátce ze zahraničí

 

Čtyřletá bělka Melania z tréninku Pavla Hlavatého byla výsledkově nejlepším z trojice českých účastníků na sobotním mítinku v Halle. Pod Lilli-Marií Engels doběhla třetí v dostihu kategorie E na 2200 metrů. Na tabuli se umístil i Moonlight Shadow se Simonou Laubeovou, který ve čtyřkovém handicapu na 1200 metrů finišoval jen asi 3 délky od vítěze.

Návrat Lorda Dragona do Francie neskončil dotovaným výsledkem. Pětiletý valach ze stáje Scuderia Aichner SRL doběhl pod Pavlem Složilem devátý v proutěných překážkách Prix Cerealiste (3600 m, 95 000 eur) v Compiegne.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE