reklama 11C

Výběr hřebců do PK CS v polovině dubna. On-line přenos na EquiTV.cz

ikonka

Zástupci plemenné knihy slovenského teplokrevníka informovali o novém termínu výběru hřebců do plemenitby, který se měl konat 3. března. Vzhledem k vývoji epidemie Covid-19 v České republice nakonec tuto akci musel svaz odložit na polovinu dubna.
12.03.2021 13:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
 
„Předpokládaný nový termín výběru hřebců do plemenitby je okolo 15. dubna 2021. Podmínkou účasti hřebců na této akci bude vakcinace proti herpesviru,“ uvedli zástupci plemenné knihy slovenského teplokrevníka v České republice na svých internetových stránkách.
 
„Hřebci musí být v imunitě proti této nákaze, tj. byli vakcinování proti herpesviru koní v souladu s doporučením výrobce konkrétní použité vakcíny, nebo kůň bude laboratorně vyšetřen na přítomnost koňského herpesviru metodou PCR ze vzorku výtěru z nosu s negativním výsledkem; toto vyšetření nesmí být starší 10 dnů, přičemž rozhodující je datum odběru vzorku,“ dodali pořadatelé v návaznosti na upravené podmínky pro účast na svodu koní, které v těchto dnech aktualizovala Státní veterinární správa.
 
Bez ohledu na skutečnost, zda již v té době budou moci být během výběru hřebců v Hradištku u Sadské diváci, nabídne živý on-line přenos z jeho průběhu internetová televize EquiTV.cz.
 
Zdroj: Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR
Ilustrační foto: EquiTV



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE