reklama 11D

Vodrážka se dostal na Virtus D'estruvala, v Pompadouru skončili druzí

ikonka

Zajímavé angažmá získal na nedělním mítinku v Pompadouru Tomáš Vodrážka. Český překážkový jezdec působící ve Francii dovedl dvanáctiletého valacha Virtus D'estruvala ke druhému místu v krosu Prix de St Sornin (4500 m, 16 000 eur).
30.08.2021 12:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Někdejší francouzský favorit Velké pardubické 2017, který však nakonec nestartoval kvůli zranění žokeje Jana Faltejska, běžel v neděli pod nejvyšší hmotností v poli 75 kg a v cíli členité tratě končící na pískové rovinové dráze ztrácel na vítězného bělouše Campera 2 1/2 délky. Vodrážka byl prvním jezdcem, který v sedle Virtuse D'Estrovala po více než roce nahradil jeho stálého partnera Jamese Reveleye.

Valachovým největším úspěchem v posledních sezonách byly předloňská druhá příčka v listed cross country ve Fontainebleau a tři vítězství, z nichž jedno slavil letos v červnu. Momentálně se veterán ze stáje rodiny Le Gentilových specializuje právě na závodiště v Pompadouru, kde absolvoval všechny tři starty v aktuální sezoně. Za celou kariéru nasbíral 12 vítězství ze 42 startů.

 

Podcast s Tomášem Vodrážkou: Že jsem vyhrál Crystal Cup, mi došlo až na předání cen (2020)

 

Pro Vodrážku byl nedělní mítink jedním z nejúspěšnějších za poslední dobu, kromě druhého místa v krosu získal ještě čtvrtou příčku ve steeplechase na 3600 metrů. Celkem letos absolvoval ve Francii 37 startů a vytěžil 13 dotovaných umístění. Začátkem srpna se po pětileté odmlce představil v Pardubicích, dostih v sedle Usockema však nedokončil.

Ilustrační archivní foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE