reklama 11A

Vert Liberte dobře druhý v Lyonu, z tříletých nejvíce zaujal Prewitt

ikonka

Hned čtyřikrát angažovaly české stáje v Lyonu-Parilly žokeje Bauyržana Murzabajeva a vytěžily druhé, třetí a čtvrté místo. Šampion vytrvalců Vert Liberte finišoval druhý v classe 2, blízko vítěze byl i Prewitt mezi tříletými nezvítězivšími.
18.04.2023 16:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Úterní setkání dvojice šampionů, tedy Vert Liberte a Murzabajeva, potvrdilo, že se loňský vítěz Velké ceny českého turfu a Ceny prezidenta republiky může měřit s kvalitní francouzskou konkurencí. V Prix du Printemps (2400 m, 22 000 eur) nechal Murzavajev pětiletého valacha stáje Pegas dlouho odpočívat na zadní pozici a ve svižně rozběhnutém dostihu nikam nespěchal.

Když v cílové rovině vydal povel ke zrychlení, svěřenec Dalibora Töröka přišel se svou údernou koncovkou a posunul se na výsledné druhé místo, délku za čtvrtým z grupy 2 Prix Greffulhe Pouvoir Royal, který českému soupeři dával dva kilogramy.

Naopak s pátou z loňského Českého derby Zaracampou, nesoucí v handicapu classe 3 Prix de Rillieux-la-Pape (2000 m, 20 000 eur) 61 kg, diktoval Murzabajev tempo a ještě za distancí hnědka bránila těsný náskok. V cíli byla čtvrtá s odstupem necelých dvou délek na vítěze.

Do Prix Carrus (1600 m, 21 000 eur) pro tříleté nezvítězivší nastoupila trojice českých účastníků. Nejlépe si vedl Murzabajevem odježděný Prewitt ze stáje Leram. Poté, co se v první polovině dostihu pohyboval kolem pátého místa, se zapojil do závěrečného souboje o vítězství a s délkovou ztrátou finišoval třetí.

Do Velké jarní ceny dohlášený Le Rozel ze stáje Cajdašrot následoval pod Janem Vernerem na sedmém místě a do stejného dostihu směřující My Taky Taky LP nedokázal výrazněji zlikvidovat svou vstupní ztrátu a obsadil desátou příčku.

Naprázdno vyšla v handicapu tříletých Prix Gabriel Giraud (2000 m, 20 000 eur) hnědka Bohemia, která po lehkém poškození soupeřem ve finiši skončila sedmá.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE