reklama 11B

Příspěvky na transport i bonusy. Německé dráhy se snaží nalákat Čechy

ikonka

Závodiště Lipsko - Scheibenholz patří k německým pořadatelům, kteří aktivně oslovují české stáje k účasti na svých dostihových dnech. Důvodem je neustálý boj o co největší počet startujících. Silným argumentem jsou mimo jiné příspěvky na transport.
14.04.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Lépe dotované dostihy a stále větší ekonomické tlaky patří k hlavním důvodům, proč v posledních letech narůstají počty startů českých koní v zahraničí. Vedle Francie zůstává v rovinovém provozu oblíbenou destinací i sousední Německo, jehož závodiště zejména v provozních dostizích výrazně usilují o účast tuzemských stájí.

Kromě berlínského Hoppegartenu, kde minulý víkend v rámci zahajovacího mítinku slavili dvě vítězství koně stáje Arenzo, se snaží české trenéry a majitele aktivně oslovovat i závodiště Lipsko - Scheibenholz. Dráha s podobnou tradicí jako pražská Velká Chuchle letos pořádá čtveřici dostihových dnů mezi květnem a říjnem.

"Jako všechna německá závodiště, i my neúnavně sháníme startující, abychom pro naše dostihy zajistili co největší pole. Zejména ve dnech, kdy se v Německu konají mítinky i na dalších drahách, bychom rádi využili geografické blízkosti s Českou republikou," řekla serveru Jezdci.cz. Anne Horny z vedení pořádající organizace Leipzig Galopp.

 

Čtěte více: Jdeme krok za krokem. Wolff je talent, říká Rája

 

Tradiční vrchol místní sezony 1. května, kdy na lipské závodiště dorazí až 20 tisíc diváků, přitom koliduje s populárním prvomájovým mítinkem v Lysé nad Labem. "Jsme si této termínové kolize vědomi, toto datum je populární asi v každé dostihové zemi. Přesto věříme, že se dají najít řešení," konstatuje Horny.

Němečtí pořadatelé zúčastněným stájím včetně těch zahraničních tradičně poskytují příspěvek na transport, pokud jejich kůň neskončí mezi nejlepšími. V případě Lipska se jedná o taxu 40 centů na kilometr cesty pro všechny, kdo na daném mítinku nezískají dotaci 500 euro a výše.

Kromě navýšení cen v dostizích má být dalším lákadlem premiérová edice celoročního Trainer-Cupu. V každém letošním dostihu na východoněmecké dráze získají trenéři koní umístěných na prvních pěti místech body (10-8-6-4-2) a na závěrečném mítinku 8. října bude mezi trojici nejlepších v celkovém pořadí rozdělena prémie v celkové výši 10 000 eur.

V českém dostihovém prostředí jsou podobné snahy o aktivní přilákání účastníků zatím spíše výjimkou, příspěvky na transport se neposkytují. V roce 2022 činil průměrný počet startujících v rovinovém dostihu 9,06 a celkově 8,7 koní.

Ilustrační foto: F. Pappert, poskytl Galopp Leipzig




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE