reklama 11B

V Brně se při výstavě hospodářských zvířat představí přes 140 koní

ikonka

Při dubnové Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně se představí na třech předvadištích v dopoledních chovatelských ukázkách a v odpoledním doprovodném programu více než 140 koní, kteří reprezentují 24 plemen.
06.04.2023 12:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Akce se koná na brněnském výstavišti od soboty 22. do středy 26. dubna. Každý den budou na programu jezdecké ukázky, mezi něž se řadí například pas-de-deux starokladrubských koní a předvedení starokladrubských plemenných hřebců v zápřeži, práce chladnokrevných koní s kládou, v klasických a historických zemědělských zápřežích a také v sedlové čtverylce, předvedení plemene minihorse v zápřahu a skoková ukázka, či jezdecká ukázka islandských koní. 
 
Diváky jistě zaujme jezdecká ukázka koní plemene shagya arab v dobových kostýmech, pushball nebo čtverylka fjordských koní, dále pak haflingové a krojová ukázka kočárů, jezdecká čtverylka fríských koní, nástup koní amerických plemen, ukázky westernového sportu, shetlandští poníci v zápřeži a jezdecká čtverylka dětí, Working Equitation a ukázka využití koní plemene lusitano, jezdecká ukázka huculských koní, paravoltižní vystoupení, ukázka skákání terénních překážek soutěží všestrannosti v podání českých a moravských teplokrevníků, předvedení zástupce irský cob na opratích a mnoho dalšího.
 
V sobotu bude navíc k vidění ukázka koňského póla a výcviku policejních koní. V neděli dorazí zástupci Horse Emergency prezentovat, jak funguje koňská záchranka. Představí se i projekt Pomáháme chránit zvířata a pokřtěna bude kniha Gymnastická práce na ruce – Krok za krokem k uvolnění a důvěře. V neposlední řadě předvedou Niños de Caballos džigitovku. 
 

Psali jsme: Na brněnském výstavišti byly i díky koním plné tribuny až do večera

 
Celodenní program bude probíhat také v kruhové aréně v pavilonu F, kde budou k vidění ukázky práce s koňmi různých plemen, ukázky Equipointu – hry s koněm, předvádění mladých koní a ukázky juniorských jezdců. Diváci si budou moci vyzkoušet i manipulaci s minihorse a péči o koně. Zároveň v této aréně budou mít děti možnost svést se na koni. V této aréně se také návštěvníci mohou zúčastnit veterinárního workshopu s MVDr. Kateřinou Pejčochovou. Témata a možnosti diskuse budou každý den jiné. V sobotu „Proč vznikají u koní koliky a jak se jim vyhnout?“, v neděli „Výstroj koně – kde leží udidlo a kde sedí sedlo?“, v pondělí „Jak se kůň hýbe – názorná anatomie pohybové soustavy“ a v úterý „Jak poznám, že je můj kůň nemocný?“. 
 
Letošní novinkou je venkovní předvadiště na volné ploše K mezi pavilony P a F vybavené překážkami pro mountain trail. Představí se tam jezdecké disciplíny mountain trail, trail a ranch trail a mnoho dalších ukázek, které připravili jezdci Czech mountain trailu a Western Riding Clubu. V neděli 23.4 v 15:00 je na programu Mountain trail s Míšou Kuklovou a hosty a v úterý 25.4 dostanou možnost vyzkoušet si dráhu psi v Dog trailu. Před pavilonem F bude mít své stanoviště také podkovář Petr Šumpela a bude možné tam sledovat postup korektury a podkování koní. 
 
Zdroj: BBV
Foto: Eva Kopečná, Linda Krejčí, poskytla Eva Sobotková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE