reklama 11C

Start slovenské sezony přinesl radost domácího chovu i maďarský triumf

ikonka

O den dříve než v Česku se rozběhla nová dostihová sezona na Slovensku. Hlavními lákadly zahajovacího mítinku v Bratislavě byla dvojice klasických trialů, ale pozornost poutaly i Jarná cena MČ Petržalky a další dva překážkové dostihy.
06.04.2024 20:38  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytlo Závodisko Bratislava  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Úspěch domácího chovu se zrodil v Ceně trojročných kobýl (1600 m, 7000 eur), v niž všechny favoritky dokonale zaskočila s kvótou 312:10 nastupující ryzka Harmony s žokejkou Martinou Havelkovou. Loni ve dvou provozních dostizích rozběhnutá dcera plemeníka Sleeping Indiana z vlastního chovu stáje MPL Racing majitele Miroslava Piskly a tréninku Jozefa Chodúra v těsném závěru porazila o půl délky Witch In Pink ze stáje Lokotrans.

O další hlavu zpět finišovala třetí Asturias, jejímž prostřednictvím se po jedenácti letech vrátila na dostihovou scénu stáj Bunty Team. Favoritka Rhapsody, stájová kolegyně vítězky, se musela spokojit s pátou příčkou a zimní královna Amra skončila šestá.

Cena trojročných žrebcov (1600 m, 7000 eur) se podle očekávání stala maďarskou kořistí. Příslušnost do okruhu favoritů potvrdil Exact ze stáje HJ Racing Team, jehož trenér Miroslav Jovanovič nasedlal žokeji Djordje Perovićovi. I on však musel bojovat, domácí Hájek na něj z druhého místa ztrácel půl délky. Perovič navíc obdržel sankci za tísnění, když se 400 metrů před cílem dostal do kontaktu s dalším Maďarem Sommerprinzem.

Třetí peníze bral do Českého derby a St. Legeru přihlášený Cheeky Boy ze stáje Drag Consulting. Svou kuriózní bilanci rozšířil domácí Burstar, který ztratil těsně za startovacími boxy žokeje Adama Floriana a potřetí v kariéře se tak dostal do cíle bez jezdce.

Doma zůstalo vítězství v Jarnej ceně MČ Petržalka (3800 m, 3300 eur), kde si desetiletý Fort Ryan pod Pavlem Složilem mladším poradil s Chittussim. Třetí skončil účastník Velké pardubické Royal Gino, zatímco Gatsby ztratil Terezu Polesnou na Liverpoolském skoku.

Stáj Dr. Charvát však neodjížděla ze Starého háje s prázdnou. Šestiletý Dionis proměnil proutěnkářský Memoriál Jindřicha Němčanského ve svou dobře zaplacenou procházku a s Janem Faltejskem dominoval zadrženě o 13 délek. Steeplechase Cena 19/51 Furioso XIV se stala kořistí stejně starého Ariona, kterého pro DS Meridian a trenérku Štěpánku Myškovou odjezdil Jaroslav Myška. Délku za ním vybojoval druhé peníze George Of Beaumont.

V Trevisu startovala dvojice českých zástupců v prodejních proutěných překážkách Premio Saint' Artemio (3000 m). Lucioseveru doběhl pod Josefem Bartošem na čtvrtém místě, Bridge Chappador spadl ve vedoucí pozici před točením do cílové roviny.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE