reklama 11B

Murzabajev dojel pátý v Dubai World Cupu, Ponntos další úspěch nepřidal

ikonka

Sobotní Dubai World Cup na závodišti Meydan se stal kořistí šestiletého Laurel River s žokejem Tadhgem O’Sheou. Někdejší český šampion Bauyržan Murzabajev si připsal páté místo. Ponntos v rámcovém programu marně vzdoroval soupeřům na 1200 metrů.
30.03.2024 20:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytl Dubai Racing Club  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

Nejtěžší start na závěr úspěšného dubajského pobytu absolvoval v sobotu český šampion Ponntos. V 1,5 milionem dolarů dotovaném Al Quoz Sprint (Gr. 1) se svěřenec Miroslava Nieslanika v Meydanu postavil špičkové konkurenci na distanci 1200 metrů, která už leží za jeho distančním optimem.

Pod svým oblíbeným žokejem Antoniem Fresu předvedl Ponntos tradičně rychlou startovní reakci a ujal se vedení o dvě délky před Frost At Dawn a California Spangle. Soupeři se začali na českého zástupce dotahovat již u mezníku 400 metrů a před distancí byl Ponntos poraženým koněm. Nakonec uzavřel doběh na dvanáctém místě, na hongkongského vítěze California Spangle chybělo 11 1/2 délky. Čas dostihu 1:07,5 je nový rekord dráhy.

Tušimická ekipa však může odjíždět domů více než spokojená. Ponntos v Dubaji během tří měsíců nasbíral jedno vítězství a tři další dotovaná umístění, na dotacích vyběhal v přepočtu 3,3 milionu korun.

Vrchol celé dubajské sezony, osmadvacátý ročník Dubai World Cupu (Gr.1, 2000 m, 12 milionů dolarů), skončil překvapením. Pro vítězství stylem start-cíl si doběhl v barvách Juddmonte běhající Laurel River, jehož přípravu v lednu převzal od Boba Bafferta domácí trenér Bhupat Seemar. Strojově jdoucí hnědák v závěru odskočil o 8 1/2 délky. V jeho sedle byl dubajský šampion Tadhg O’Shea, kterého si ze dvou účastí v někdejším Evropském poháru žokejů pamatují i chuchelští diváci.

"Nemůžu tomu uvěřit, ale už po jedné z prací jsem Bhupatovi říkal, že jsem ještě na žádném koni neměl takový pocit. Byla to ale práce jen na čtyři furlongy a přece jen panovaly pochybnosti, zda prostojí dva kilometry, dosud běhal na distancích 1200 až 1600 metrů," poznamenal rodilý Ir ve vysílání Dubai Racing Channelu. V sobotu slavil cenný double, když předtím dovedl Tuze k úspěchu v Dubai Golden Shaheen.

Druhý skončil obhájce vítězství Ushba Tesoro před Senorem Buscadorem. Bauyržan Murzabajev bral na japonském Dura Erede pátou příčku, krátkou hlavu za čtvrtým v cíli. Kazachstánský šampion Kabirkhan odskakoval dokonce jako favorit a dlouho se držel blízko předních koní, po problémech v závěru však klesl na osmé místo.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE