reklama 11D

"Růžové žně" pokračují: Rychlý Gogoka vyhrál i ve Fontainebleau

ikonka

Početná česká ekipa se představila na úterním mítinku ve Fontainebleau. Nejvíce sledovaný byl start šampiona Vert Liberte a klasické vítězky Beauty Approach v supervytrvaleckém listed, ale nejlépe si nakonec vedl dvouletý sprinter Gogoka.
07.11.2023 17:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

O kvalitách valacha Gogoky, kterého stáj Statek Blata Český Ráj manželů Dufkových koupila v polovině září po prodejním dostihu v Salon-de-Provence, se už mohlo přesvědčit i domácí publikum. Po říjnovém sprintu na 1100 metrů proti starším koním v Pardubicích zamířil svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové do handicapu dvouletých Prix de la Lande de Vichy (1200 m, 27 000 eur) a počínal si se stejnou suverenitou.

Pod Perrine Cheyer, jež navážila 52 kilogramů, se po startu posunul na špici a setrval tam až do cíle. Ve finiši se k němu sice soupeři začali blížit, ale u vnější bariéry jdoucí Gogoka vedení nepusti a na měkké dráze triumfoval lehce o 3 délky v čase 1:09,92 minuty.

V listed Prix Denisy (3000 m, 52 000 eur) měl český turf hned dvojí zastoupení. Vítězka letošního Oaks Beauty Approach si s Tonym Picconem počínala aktivně a podílela se na tempu, zatímco Vert Liberte pod Theem Bachelotem odpočíval uprostřed sedmičlenného pole. V cílové rovině se čekal valachův útok, Vert Liberte však tentokrát nedokázal přijít se svou akcelerací a musel se na konci těžké sezony spokojit s pátým místem, pět délek za vítězným Mormonou. Beauty Approach se propadla na poslední sedmou příčku.

V prodejní Prix des Pins Noirs (2200 m, 23 000 eur) se představila tříletá akvizice Jany Dufkové Let's Get Loud, která se nedostala na startovní listinu Ceny prezidenta republiky. Pod Mickaelem Barzalonou strávila velkou část dostihu na blízké druhé pozici, ale v cílové rovině "zhasla" a doběhla pátá se ztrátou více než třiceti délek na vítěze. Její tréninkový kolega Toogoodforschool v barvách Steffena Molkse skončil poslední v šestičlenném poli classe 3 Prix Jour de Galop (1400 m, 23 000 eur).

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE