reklama 11D

Palyza: Lysá vyhlíží závěrečné dostihy. Prasata se podařilo odradit

ikonka

Závodiště Lysá nad Labem splnilo slib a podařilo se mu nahradit zrušený dostihový den z 28. září, který musel být zrušen kvůli divokým prasatům. "Svatomartinský" mítink podpořili sponzoři i přímí účastníci, zájem stájí o většinu dostihů je solidní.
03.11.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Šestaosmdesát přihlášek bylo ve čtvrtek odevzdáno na závěrečný dostihový den letošní sezony, který se uskuteční v sobotu 11. listopadu v Lysé nad Labem. Svatomartinský mítink nahrazuje tradiční svatováclavské dostihy, které musely být na konci září zrušeny kvůli poškození dráhy divokými prasaty.

"S přihláškami jsme spokojení. Máme radost, že stáje ještě chtějí s koňmi běhat a snažíme se jim vyjít vstříc. Po zrušení zářijového mítinku jsme byli s partnery domluvení, že uvidíme, jak na tom bude dráha a případně zkusíme vypsat nový termín. To se podařilo, drtivá většina partnerů s námi zůstala. A také jsme rádi, že nás ve snaze uspořádat třetí letošní dostihy podpořil i náš otec," řekl Lukáš Palyza z pořádajícího OS Hippodrom.

Dodatečně vypsaná II. kategorie pro dvouleté koně byla ve čtvrtek kvůli nízkému počtu přihlášek zrušena. Přesto se příští sobotu s největší pravděpodobností uskuteční osm dostihů.

 

Čtěte také: Kvůli koním jako on děláme dostihy. Kouzlo srdcaře Ideal Approache

 

Pořadatelé chystají rozdělení čtyřkového handicapu na 2200 metrů, o který projevily zájem týmy 25 koní. "Ještě sháníme potřebné peníze, ale zdá se, že se nám podaří tento dostih rozdělit na dvě oddělení," potvrdil Palyza.

Dráhu, která letos na jaře a zejména na sklonku léta doplatila na pravidelné nájezdy divokých prasat, se podle pořadatelů podařilo uvést do regulérního stavu. "Dráha je srovnaná a zpevněná, mnohokrát se válcovala. Po rovinovém oválu se na druhou stranu poběží prakticky všechny dostihy, steeplechase je jen jedna, tak musíme doufat, že nám bude přát počasí a nepostihne nás třeba celodenní déšť. Pokud vyjde počasí, podle prvních signálů ze sociálních sítí očekáváme solidní diváckou návštěvu," věří Palyza.

Problém s divokými prasaty by měl být v současné době vyřešen: "Máme teď od nich klid. Udělaly se ohradníky, proběhly i nějaké odstřely, každopádně se podařilo prasata od výletů na dostihovou dráhu odradit."

Součástí rámcového programu budou i poslední letošní rozběhy Pony ligy Akraz bezpečností agentury. První dostih bude v sobotu 11. listopadu odstartován v 11:30, areál se divákům otevře v deset hodin dopoledne.

Závěrečnému mítinku sezony v Lysé nad Labem předchází dvojice dostihových dnů, která proběhne tento víkend. V sobotu 4. listopadu se letos naposledy otevřou brány Chuchle Areny Praha, v neděli 5. listopadu následuje smíšený mítink v Kolesách u Kladrub nad Labem.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE