reklama 11D

Hlavní dostih v Kolesách pro domácí, Bartoš se vrátil do sedla vítězně

ikonka

Domácí vítězství bylo k vidění ve vrcholu nedělního mítinku v Kolesách. V barvách Pavlíny Sůrové běhající valach It’s Quini Tiep triumfoval pod Jaroslavem Myškou stylem start-cíl v trojkové Ceně firmy Chládek a Tintěra Pardubice na 4000 metrů.
05.11.2023 17:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Pětiletý svěřenec trenérky Štěpánky Myškové, který při předchozích třech letošních startech neporazil žádného soupeře, byl na své domácí dráze jako pokropený živou vodou. Podle očekávání se postaral o solidní tempo, v němž šestičlenné pole zdolalo bez větších problémů všechny překážky včetně místní speciality skoku do vody.

It’s Quini Tiep v závěru dokázal zrychlit a porazil o šest délek Mahonyho, třetí finišoval Reggaeton. Do cíle se nedostal pouze Time In The West, který ztratil Marcela Nováka mladšího na koleském dvojskoku.

Druhý nedělní kros, V. kategorii na 3600 metrů, si připsal třináctiletý Flicker s Pavlem Složilem mladším, jenž v závěru odrazil útok Iron Thundera a Sheby Love.

 

Čtěte také: Maxmilián ukázal potenciál. Může to být druhý Zamico, věří Petrlík

 

Na proutěných překážkách se při svém debutu ukázal ve výborném světle tříletý hnědák Storm Of Beaufay z vlastního chovu Jiřího Trávníčka. Sourozenec úspěšných koní jako Nidara, Near To Be Rich nebo King of Beaufay si na distanci 3300 metrů s přehledem poradil s Paris Of Tai Chi a Daliborem a postaral se o třetí překážkové vítězství v kariéře Petra Foreta.

Nejsuverénnějším vítězem dne se stal šestiletý Zoheyr ze stáje AGA-Vlachovice. Svěřenec Radka Holčíka v závěrečných proutkách Ceně firmy Energoland dominoval stylem "zadrženě daleko" před aktivní Genezí a Jokianem.

V rovinové části programu se dvěma triumfy s tříletými klisnami posunula do čela Ladies’ Cupu Martina Havelková. V rozmezí půl hodiny dovedla vítězně do cíle Bathalolu a svou vlastní svěřenkyni Cerca Trovu. Dorovnala tak patnáct úspěchů Aleny Plimlové a vede na vyšší počet druhých míst.

Tři vítězství v Trevisu, Showpower neuspěl

V rámci nedělních dostihů v italském Trevisu se po více než 40denní zdravotní přestávce vrátil do sedla žokej Josef Bartoš a hned slavil triumf v hlavním bodu programu, listed steeplechase Premio XIII Steeple Chases di Treviso (3500 m). Se sedmiletým Lord Dragonem ze stáje Scuderia Aichner SRL zdolal jistě o 1 1/4 délky dalšího českého zástupce Iva.

Bartoš, trenér Josef Váňa mladší a stáj Scuderia Aichner SRL v neděli přidali i lehký triumf tříletého Sopran Legera o 9 délek v proutkách nezvítězivších Premio Campea (3000 m). Třetím českým vítězem dne byl hnědák Natam, chystaný Josefem Váňou starším pro stáj Scuderia Tania-Váňa. Pod Janem Kratochvílem ovládl o patnáct délek prodejní proutěné překážky Premio Refrontolo (3000 m). Druhý doběhl Zio Reginaldo.

Zklamáním naopak skončil debut aktuálního zimního favorita Showpowera na blacktype scéně. Hnědák stáje Statek Blata Český Ráj uzavřel doběh listed Prix Zeddaan (1400 m, 60 000 eur) v Deauville. Mickael Barzalona poslal hřebce na špici, ale tentokrát ho soupeři začali v cílové rovině dotahovat. Když se svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové před distancí dostal do menší kolize a vypadl ze hry o tabuli, Barzalona položil ruce a nechal ho docválat do cíle na devátém místě.

Dva dotované výsledky v Deauville si čeští zástupci připsali už v sobotu. Ideal King ze stáje Leram finišoval třetí v classe 3 Prix du Chateau de Blanc-Buisson (2500 m, 19 000 eur) s odstupem asi 4 1/2 délek na vítěze, účastník rámcového programu letošního Saudi Cupu Stronger Together ve stejném dostihu doběhl opět bez chuti poslední.

Veterán Siglo de Oro v barvách Steffena Molkse naopak vybojoval čtvrté peníze v classe 3 Prix du Belvedere des Avaloirs (1400 m, 20 000 eur).

Výborný výkon podal v neděli na závěrečním dostihovém dni v Mnichově český odchovanec Yasánek ze stáje Alegres. Čtyřletý ryzák z tréninku Tomáše Váni v trojkovém handicapu Preis der Fünf Höfe (1600 m, 7200 eur) dlouho neměl kudy útočit, René Piechulek však uprostřed cílové roviny našel skulinu a Yasánek dlouho bojoval o čtvrtou příčku. Nakonec ho těsně před cílem odsunul finišující soupeř na stále dotované páté místo, asi 4 1/2 délky za vítězem.

Foto: Karel Rozboud




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE