reklama 11B

Rakouské derby vyhrál německý Kellahen, Zariyannka pátá

ikonka

Týden po devátém místě v Českém derby nastoupila hnědka Zariyannka v sedle s Radkem Koplíkem do 152. Österreichisches Galopper-derby (2200 m, 15 000 eur). Vítězka letošního Oaks doběhla v Ebreichsdorfu pátá za soupeři z Německa a Maďarska.
13.09.2020 20:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Svěřenkyně Zdena Koplíka oproti svým zvyklostem nezačala na chvostu pole, při prvním probíhání kolem tribuny cválala uprostřed hlavního balíku koní. Radek Koplík jí našel místo u vnitřní bariéry a Zariyannka se na protilehlé rovině usadila kolem osmého místa.

Při vbíhání do cílové roviny se Koplík snažil mezi soupeři posunout dopředu, ale na vedoucí koně ztrácel několik délek. V krátké cílové rovině přišla Zariyannka se solidním závěrem, který stačil na pátou dotaci se ztrátou 7 1/2 délky za vítězem. Tím se stal německý Kellahen, kterého pro stáj Salzburg trénuje v Berlíně Šárka Schütz. V sedle s žokejem Andrém Bestem lehce zdolal Maďara Arktisze a dalšího Němce Furiosa.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE