reklama 11A

První kvalifikační kolo drezurních KMK proběhlo ve Zduchovicích

ikonka

Ve čtvrtek 21. července odstartoval další ročník seriálu Kritéria mladých koní v drezuře. Ve Zduchovicích se závodilo celkem v šesti kategoriích pro tři ročníky mladých koní. Vedlo se svěřencům Petry Miki Civišové, která obdržela nejvyšší známku dne.
21.07.2022 21:00  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

První ze dvou kvalifikačních kol seriálu Kritéria mladých koní v drezuře se uskutečnilo ve Zduchovicích. Rozhodčími byly Gabriela Valeriánová, Iva Schützová a Karolína Žižková. První byla na programu soutěž pro čtyřleté hřebce a valachy. V té zvítězila Jana Hausková s westfálským hřebcem Tedos Secret po Secret z matky po Sagitta 1. Za své předvedení obdrželi 83,8 %. Druhou nejlepší úlohu předvedl Apache Junior v sedle s Blankou Novákovou. Tento valach po hřebci Beu Dream z matky po Apache získal od rozhodčích známku 82,2 %. Třetí místo obsadila Sabina Brettová, která předváděla valacha po Hampshire VDL z matky po Corland. Noire byl ohodnocen 72,4 %.
 
V kategorii čtyřletých klisen zvítězila Clarissa předváděná Blankou Novákovou. V původu této klisny je opět hřebec Beu Dream, matka je po hřebci Vivaldi. Vítězná známka byla 80,6 %. Druhé místo vybojoval Vladimír Bláha s klisnou Fantasy, která je po hřebci Don Deluxe z matky po Wynton. Tuto dvojici rozhodčí ohodnotily 78,4 %. Třetí příčku obsadila Petra Charvátová s pony klisnou Tina de Lux. Ta je po hřebci Champion de Luxe z matky po Patrons Lucky Son a její hodnocení činilo 72,6 %.
 
Mezi pětiletými hřebci a valachy se nejlépe prezentoval hřebec Caranoso, jehož otcem je Canoso, matka je po Catango Z. Caranosa předváděla Denisa Vegrichtová a za svou úlohu získali 73,8 %. Druhá skončila Anna Balcarová s Magnolia Double Diamond, který je po Zaval V.H.Enkershof z matky po Menai Stan Beynon. Od rozhodčích byli ohodnoceni známkou 69 %. Elitní trio uzavřel valach Barkley v sedle s Terezií Daňkovou se ziskem 65 %. Barkley je po hřebci Artos Z z matky po Achiles.
 
Soutěž pro pětileté klisny ovládl Miroslav Deneš, který předváděl Mademoisele Madeleine a za svou úlohu obdrželi 77,5 %. Tato klisna je po hřebci Fürst Romancier z matky po Jazz. Druhý nejlepší výkon předvedla svěřenkyně Petry Miki Civišové Mystery Jackpot. Ta je po hřebci Martinez z matky po Christ a jejich zisk byl 75,2 %. Třetí příčku vybojovala Sabina Brettová, tentokrát s klisnou Arleta, která je po hřebci Fürstenbal z matky po Christ. Jejich úlohu rozhodčí ohodnotily 70,4 %.
 
Nejméně obsazená byla kategorie pro šestileté hřebce a valachy, ve které startovaly tři dvojice. Nejlepší úlohu v ní zajela Karolína Šimáčková s valachem Well Done, když za svou jízdu získali 79,6 %. Well Done je po hřebci Homburg z matky po Silvio II. Druhý skončil Vladimír Bláha s Viharem, který je po Millennium z matky po Wynton. Jejich bodový zisk byl 78,2 %. Výsledek 71,2 % zapsala Andrea Dohnalová v sedle valacha Sound of Silence po Sir Donnerhall z matky po Bordeaux. 
 
Nejvyšší hodnocení dne bylo uděleno vítězce kategorie šestiletých klisen. 87,6 % obdržela svěřenkyně Petry Miki Civišové Famosa. Tato klisna je po hřebci Fürsten-Look z matky po Florencio. Petra Miki Civišová předvedla i druhou nejlépe umístěnou klisnu Amore Millefiori po hřebci Millennium z matky po Quaterback. Ziskem 75,8 % na vítěznou klisnu ztrácela více než deset procent. O pouhé dvě desetiny procenta méně obdržela třetí umístěná klisna Laomi W v sedle s Petrou Charvátovou. Laomi W je po hřebci Connect z matky po Pythagoras.
 
Druhé kvalifikační kolo drezurních Kritérií mladých koní je na programu 23. srpna a mělo by se uskutečnit v Hradištku u Sadské.
 
Foto: poskytla Petra Miki Civišová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE