reklama 11D

Ponntos nezklamal ani při Super Saturday. Doběhl čtvrtý v grupě 3

ikonka

Hned dvě české vlaječky svítily v rámci představování účastníků grupy 3 Nad Al Sheba Turf Sprint (1000 m, 1.2 milionu dirhamů) v rámci Super Saturday na dubajském závodišti Meydan. Ponntos v rekordně rychlém dostihu finišoval čtvrtý, Zorken čtrnáctý.
02.03.2024 14:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Emirates Racing  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

Ponntos nastoupil ke svému čtvrtému startu v rámci letošní dubajské sezony a ani tentokrát nevyšel naprázdno. V sedle s nizozemským žokejem Adriem de Vriesem odskočil na vnější straně dráhy. Třebaže měl svěřenec Miroslava Nieslanika tradičně bleskovou startovní reakci, nejrychlejší tentokrát nezvykle nebyl. U vnitřní bariéry nasadila rychlé tempo klisna Frost At Dawn a také někteří další soupeři drželi s českým rychlíkem krok.

Ponntos nicméně pracoval blízko špice a 300 metrů před cílem měl výborný moment, kdy se zdálo, že bude ve hře o vítězství. Za distancí však zeslábl a kromě suverénní vítězky Frost At Dawn ho porazili ještě dva další koně. Na druhém místě dotvořila doběh klisen Star Of Mystery ze stáje Godolphinu, která trojnásobného šampiona českých sprinterů zdolala už na konci ledna, a třetí skončil šestiletý Logo Hunter.

Frost At Dawn se pod Mickaelem Barzalonou prosadila lehce o 2 1/2 délky a vyběhla nový traťový rekord 0:55,41. Ponntos, který nesl o 5,5 kg více, na ni ztrácel pět délek. Zorken byl už brzy pobízen a cílem proběhl na vzdálené čtrnácté příčce.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }