reklama 11C

Equinews: Petrlíkův mezník v Chuchli, domácí úspěch v Kolesách

ikonka

Novým pražským zimním favoritem je hřebec Maxmilián z vlastního chovu stáje Rabbit Trhový Štěpánov. – Poslední kros letošní sezony v Kolesách u Kladrub vyhrál It’s Quini Tiep s Jaroslavem Myškou. – Podrobnosti se dozvíte v další epizodě Equinews.
07.11.2023 17:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který najdete také například na Stream.cz nebo v programu televize A11. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

 

Český chov slavil v Chuchli. Maxmilián udělal skok mezi elitu

Naposled v letošním roce se v sobotu 4. listopad běžely v Chuchle Areně Praha cvalové dostihy. V centru pozornosti byli tentokrát dvouletí koně, kterým byly určeny hned tři ze sedmi dostihů včetně Pražského zimního favorita PP Asset Management.
 
Na distanci 1800 metrů se sešlo pouze pětičlenné pole a horkým favoritem byl suverénní vítěz z říjnového Mostu Zabyak. Hnědák stáje Joly je tréninkovým kolegou dalších špičkových dvouletých Showpowera, Ciotoly nebo Gogoky a v sobotu teoreticky neměl najít soupeře. Na startu se lehce opozdil ryzák Maxmilián, který před dvěma týdny zaujal vítězstvím při svém debutu. Vlastní odchovanec stáje Rabbit Trhový Štěpánov ztratil několik délek, ale žokej Jiří Chaloupka zachoval chladnou hlavu a nikam nespěchal.
 
Na špici zatím pracoval hřebcův stájový kolega Rabbit Idaho a blízko se držel také Zabyak. Po zatočení do cílové roviny se očekávalo zrychlení favorita, to však nepřicházelo. Naopak prostředkem dráhy zavelel do útoku Maxmilián a razantně akceleroval. Syn někdejší zimní královny Rabbit Motivator soupeřům zvítězil o propastných sedm délek. Souboj o druhé místo získal pro sebe Zabyak před dvojicí Rabbit Idaho a Dancing Light. Trenér Allan Petrlík připravil vítěze Pražského zimního favorita přesně po dvou letech. Maxmilián se stal zároveň 400. rovinovým vítězem v jeho trenérské kariéře.
 
Stáj Rabbit Trhový Štěpánov měla v Chuchle Areně úspěšný den. V Ceně společnosti Dibaq, závěrečné části celoročního Fitmin Cupu, se prosadila klisna Zoja Top. Dcera klasické vítězky Rabbit Zamindar a polosestra výborného Zamica nasadila k velkému finiši a utekla o 3 1/2 délky druhé Schampee. V sedle vítězky byla zraněními sužovaná jezdkyně Simona Laubeová, která ukončila více než dvouleté čekání na další vítězství a dočkala se velkých ovací chuchelského publika.
 
Potenciální hvězda se objevila i v dalším dostihu dvouletých, Ceně EBF na 1400 metrů. Poprvé v kariéře startující ryzka Hidden Girl, trénovaná Pavlem Tůmou pro stáj Dr. Charvát, si při své dostihové premiéře počínala jako starý mazák a pod žokejem Petrem Foretem triumfovala jistě o 1 3/4 délky před dvojicí hřebců Steppingstone a Elery.
 
Druhým vrcholem odpoledne byla Cena Conseq – Memoriál Josefa Šacha na 1800 metrů. Ve vyrovnané sestavě měl nejlepší závěr šestiletý valach Eat The Dust v sedle s Alenou Plimlovou. Svěřenec chuchelského trenéra Vladislava Fedorowicze se prosadil podruhé za sebou, tentokrát jistě o jednu délku. Pro druhé místo si doběhla Decima, třetí skončila v těsném doběhu favoritka Comming Pulse.
 
Za svým druhým titulem šampiona rovinových jezdců směřuje David Liška. Ani v rámci závěrečných chuchelských dostihů nevyšel naprázdno. V Ceně společnosti Tipsport dovedl k hezkému vítězství devítiletého Kissi Sturma ze stáje Kissi. S velkou chutí běžící veterán si ve finiši poradil s klisnou Trezy Lady, které nadělil dvě délky. Třetí doběhla Storm Kodi.
 

It’s Quini Tiep na domácí dráze nezaváhal, double pro Havelkovou

Předposlední dostihový den letošní sezony se konal v neděli 5. listopadu v Kolesách u Kladrub. Součástí smíšeného programu byly i dvě závěrečné steeplechase cross country, zaplněné hlediště vidělo i čtyři rovinové dostihy a dvoje proutěné překážky.
 
Hlavní dostih, krosová Cena firmy Chládek a Tintěra Pardubice na 4000 metrů, se musel spokojit s komorní sestavou šesti startujících. O svižné tempo se podle očekávání postaral polokrevný valach It’s Quini Tiep s žokejem Jaroslavem Myškou. Svěřenec trenérky Štěpánky Myškové v barvách Pavlíny Sůrové se na své domácí dráze prezentoval skokanskou jistotou a ani zbylí aktéři neměli výraznější problémy. K jedinému pádu došlo na koleském dvojskoku, kde šestiletý Time In The West ztratil Marcela Nováka mladšího. Další místní specialita, skok do vody, naopak nikoho ze zbývající pětice nezaskočila. Vedoucímu It’s Quini Tiep zbyl v závěru dostatek sil, aby odrazil nápor Mahonyho a triumfoval lehce o 6 délek. Třetí doběhl vnuk slavné Registany Reggaeton.
 
Jménem pro zapamatování je tříletý valach Storm Of Beaufay ze stáje Pegas. Trenér Dalibor Török mu naordinoval dostihový debut právě do Koles a polobratr klasické vítězky Nidary s přehledem ovládl proutěné překážky na 3300 metrů. V sedle s Petrem Foretem nadělil délku a půl druhé Paris Of Tai Chi, třetí skončil aktivní Dalibor.
 
Nejsuverénnějším nedělním vítězem byl hnědák Zoheyr z tréninku Radka Holčáka. Favorizovaný valach stáje AGA-Vlachovice nasadil pod Marcelem Novákem mladším v závěrečné Ceně firmy Energoland na 3300 metrů k velkému sólu a prosadil se stylem „zadrženě daleko“ před Genezí a polokrevným Jokianem.
 
V rovinové části programu excelovala Martina Havelková. Ze tří startů dvakrát zvítězila, jednou dojela třetí a dotáhla se na vedoucí pozici průběžného pořadí Ladies‘ Cupu. Vybíráme čtyřkovou Cenu společnosti Tipsport na 1600 metrů, v níž slavila úspěch s vlastní svěřenkyní Cerca Trovou. Tříletá bělka stáje Kompresory – Kopřiva se nadechla k velkému závěru a zvítězila lehce o pět délek. Druhé místo bral valach Si Su Henki a třetí skončil Rabbit Rock.
 
Foto: Karel Rozboud



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE