reklama 11C

Zuzana Rambová: Pozice ředitelky Chuchle Areny je pro mě velká výzva

ikonka

Ke koním se Zuzana Rambová dostala díky své dceři a díky manažerské pozici v O2 areně byla pět let členkou organizačního výboru galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Od 1. ledna se stala ředitelkou Chuchle Areny Praha.
09.01.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Zuzana Rambová donedávna pracovala na vysokých manažerských pozicích v libeňské O2 areně a později ve Fóru Karlín. Na podzim loňského roku se však rozhodla přijmout nabídku manželů Vítkových a od ledna 2024 nastoupila na pozici ředitelky Chuchle Areny Praha. Jejími předchůdci byli Vladimíra Durčáková, Martin Pecka či Petr Drahoš.
 
V pražské O2 areně pracovala Zuzana Rambová od roku 2006. „Tehdy se tam zrovna otevíralo produkční oddělení. Vystřídala jsem všechna možná oddělení a zkušenosti jsem sbírala nějaký čas i v dalších eventových agenturách. Později jsem se však do O2 areny vrátila, a když do svého portfolia společnost Bestsport přibrala Fórum Karlín, nastoupila jsem tam jako ředitelka. Na této pozici jsem strávila dva roky,“ prozradila podrobnosti o svých předešlých pracovních zkušenostech v podcastu EquiRadia.
 
Do kontaktu s koňmi přišla díky své dceři Elišce, ale také díky organizaci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, která se v libeňské multifunkční hale konala od roku 2018 celkem pětkrát. V období covidové pandemie, kdy se nemohly konat hromadné akce, trávila s dcerou mnoho času v Hradištku u Sadské a později v Sojovicích, kde měla ustájeného svého koně. „Valacha Lanskyho jsme však musely prodat, když jsem nastupovala do Fóra Karlín. Časově jsem to již nemohla stíhat. Vracely jsme se od koní v devět večer a já pak ještě do půl druhé i do tří pracovala na počítači. Tak jsme s Elišou obě uznaly, že to takhle nejde dlouho vydržet,“ vzpomíná Zuzana Rambová na náročné období v druhé polovině roku 2021. 
 
Elišce však koně brzy začali chybět, a tak se rozhodla docházet na výcvikové lekce do Jezdecké akademie Chuchle Areny Praha. „Jenže pak to všechno začalo nanovo a dopadlo to tak, že jsme si pořídily klisnu Avalanche, kterou jsme si v Chuchli nechaly ustájenou. Zpětně ještě jednou děkuji paní Vítkové za to, že se rozhodla vyhradit jednu stáj pro soukromé koně. Do té doby totiž tuto službu Chuchle Arena standardně neposkytovala. Já jsem v Chuchli s Eliškou trávila víc a víc času. Dokonce jsem si i vzala dovolenou na to, abych zde pomáhala v létě během koňských táborů pro děti. Poznávala jsem to tady z druhé strany a všímala si všeho, co by se dalo zlepšit. Nakonec se vše uzavřelo tím, že jsem dostala nabídku nastoupit sem na pozici ředitelky, což beru jako obrovskou výzvu,“ konstatuje Zuzana Rambová. 
 

Psali jsme: Martin Pecka: Budoucnost jezdectví a dostihů v Česku? Jsem optimista

 
„Jednu z prvních věcí, co bych ráda změnila, je celoroční provoz zdejší jezdecké haly, která se vždy na letní sezonu vyklízela, aby se v ní připravilo osmdesát závodních boxů pro koně. Chtěla bych majitelům koní i klientům jezdecké akademie umožnit její celoroční využití, a tak hledáme vhodné prostory, kde by bylo možné umístit další turnajové stáje. Uvidíme, zda se nám to podaří udělat ještě před začátkem letošní sezony,“ zmiňuje jednu z připravovaných změn.
 
Termínová listina dostihů i parkurových závodů se každoročně připravuje v podzimních měsících, a tak již není mnoho prostoru k doplnění dalších akcí. Do budoucna by však nová ředitelka areálu chtěla, aby koňských mítinků přibývalo a areál žil především tímto typem eventů. „Prioritu mají samozřejmě dostihy, kterých letos bude třináct. Parkurových závodů bude šest, včetně CSIO pořádaného Czech Equestrian Teamem. Česká klusácká asociace pak plánuje osm dostihových dnů. – Chuchle byla vždy spojená s koňmi, a tak by to mělo být i nadále. Rádi bychom však závodiště otevřeli i jiným koňským disciplínám, například drezuře či všestrannosti. Je tu obrovský prostor, tak by zde bylo třeba možné vybudovat nějaké tréninkové překážky při všestrannost,“ uvažuje nahlas nová ředitelka areálu o jeho dalším možném využití ve vztahu ke koním.
 

Čtěte také: Anglický domov sester Vítkových: Dům i stáje mají po Ringo Starrovi

 
Do budoucna by se v Chuchli měly konat nadále i jiné typy akcí. „Chuchle Arena Praha disponuje kongresovými prostory a je tu také hotel s devatenácti pokoji, takže určitě se budeme zabývat také využitím těchto prostor. Co se týče akcí, jako jsou rallye nebo koncerty, tak zcela chápu, že jsou to projekty, které zrovna neladí s koňským prostředím. Vím, že to nebude znít dobře, ale pro Chuchli jsou to rychle vydělané peníze, jelikož takové akce se zpravidla konají jen jeden den. Koňaři nám tak musí prominout, že občas takovéto akce zde uděláme. Je to potřeba, abychom mohli běžný provoz zachovat pro koně. Samozřejmě budeme chtít jejich počet omezit na minimum. I proto bude naším cílem maximálně rozšířit koňské aktivity a multifunkčnost areálu využít hlavně tímto směrem. Jsme otevřeni jakýmkoliv nápadům, ráda si vyslechnu jakýkoliv názor. Určitě chceme zlepšit nabídku akcí i jejich pestrost. Čím víc akcí se tady bude konat, tím víc bude areál soběstačný a bude mít dostatek peněz na opravy a investice,“ dodala Zuzana Rambová ve vysílání EquiRadia.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE