reklama 11A

Zimou sezona nekončí. Pardubicko zve k návštěvě a projížďkám na koních

ikonka

/PR článek/ Více než dvě desítky stájí na Pardubicku nabízí možnost vyjet si na koni nebo třeba vyzkoušet si péči o ně. Děti se mohou svézt na ponících a poznat i další zvířecí obyvatele farem. Inspiraci k zimním výletům přináší spolek Pardubicko.
01.12.2021 09:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Na Pardubicku je přes dvě desítky stájí a rančů, které se zaměřují nejen na chov a výcvik koní, ale i vy se tu můžete vydat na vyjížďku, vyzkoušet si péči o koně, zvláště dětem přijde vhod projížďka na poníkovi a rády si pohrají s dalšími zvířecími obyvateli farem. Podívejte se na některé z nich, zimou totiž sezona rančů rozhodně nekončí. 
 
 

Ranč Bělečko 

Ranč Bělečko je prototypem venkovského ranče. Najdete ho jen kousek od Býště a skrývá toho více, než by se zdálo. Kromě koní tu bydlí mnoho přítulných domácích zvířat, například kozy nebo krávy, kterým zdatně sekunduje místní kočičí gang. Koně žijí na pastvině celoročně, taktéž kozy a krávy se většinu dne pasou ve výbězích. Na ranči se děti mohou svézt na poníkovi, dospělí se mohou na koni vydat na vyjížďku okolními lesy. Síly můžete čerpat v místní restauraci - BIO dobroty přímo z farmy si můžete koupit i domů. Bělečské mléčné výrobky mají nejednu cenu kvality a jsou zkrátka výtečné. 
 
 

Ranč pod Kuňkou 

Pouhých 7 km od Pardubic, v malebném podhradí hradu Kunětická hora najdete Ranč pod Kuňkou, kde se nejen starají o staré koně a koně zachráněné z nevhodných podmínek, ale také tu můžete vyrazit na vyjížďku či povozit děti na ponících. Ranč obývají i další zvířátka - třeba liška Dixie nebo kuna Monty. Výlet doporučujeme spojit s procházkou kolem hradu Kunětická hora a posezením v Bistru Matylda s výhledem na pastviny. Takovou vyjížďku až nahoru k hradním branám jen tak nezažijete. 
 
 

Jezdecká stáj Dolní Jelení

Zcela jiný zážitek vás čeká při návštěvě Jezdecké stáje Dolní Jelení nedaleko Holic. Během roku se tu můžete zúčastnit mnoha oficiálních závodů, ať už jako aktivní jezdec nebo divák. My vám doporučujeme pronajmout si s milovaným protějškem kočár tažený dvěma chladnokrevnými hřebci a nechat se vyvézt na romantickou projížďku do krásných lesů, kolem rozlehlých luk a rybníků.
 
 

Nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu

…a jestli jste se o tom ještě nepřesvědčili, je na čase to napravit. Na Pardubicku máte hned několik příležitostí. Koně jsou připraveni k sedlání a hurá vyrazit na vyjížďku nebo trénovat na jízdárně. Kromě koní často na rančích najdete i další domácí zvířectvo a můžete zakoupit poctivé čerstvě nadojené mléko a domácí sýry. Pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu je v současné situaci to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Další inspiraci nejen na výlety za koňmi najdete na stránkách www.topardubicko.cz.
 
Foto: Hana Krejbichová Photography, Aleš Otava



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE