reklama 11B

Drezurní hvězda Isabell Werth může vyrovnat rekord Anky van Grunsven

ikonka

Od 4. do 7. dubna bude v Göteborgu probíhat finále Světového poháru 2018/2019 v drezuře. Jen jednomu sportovci v historii se povedlo vyhrát finále třikrát za sebou a Němka Isabell Werth toho může letos také dosáhnout. Bude to však mít těžké.
28.03.2019 11:03  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Isabell Werth, která postupuje do letošního finále drezurního World Cupu 2018/2019 jako obhájkyně vítězství má jako jediná dva kvalifikované koně - klisnu Weihegold a valacha Emilia. Může tedy vybírat a může to pro ni být výhoda. Německé reprezentantce se v případě úspěchu podaří hattrick, což se v historii povedlo pouze nizozemské legendě Anky van Grunsven s Bonfirem, a to v letech 1995 až 1997.
 
Isabell Wert vyhrála v roce 2017 a 2018, zlato má také z roku 2007 a čtyřikrát byla druhá. Nicméně obhajobu bude mít letos velmi složitou. Dorůstá totiž mladá generace a také její tradiční soupeři jsou v dobré formě. 
 
Na definitivní soupisce pro finále v Göteborgu je osmnáct dvojic z dvanácti zemí světa. A každý z účastníků je připraven sesadit královnu současné světové drezury. Velmi silná se jeví dánská dvojice Daniel Bachmann Andresen a a hřebec Blue Hors Zack. Dánský jezdec vyhrál v sezoně dvě kola, a to v Herningu a s´Hertogenbosch. Dobře se prezentovala také německá reprezentantka Helen Langehanenberg s Damseym. Němci jsou tradičně na špičce v tomto odvětví, kvalifikaci v Salzburgu zvítězil Benjamin Werndl, který bude sedlat Daily Mirror.
 
Snad největší hrozbou je pro obhájkyni Američanka Laura Graves se svou stájovou jedničkou Verdadem. 
 
Úloha Grand Prix je na programu v pátek 5. dubna, od den později se pojede Grand Prix Freestyle.
 

Soupisku jezdců najdete ZDE

Web akce je TADY

Foto: FEI





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE