reklama 11B

Zelinková: Na prvním místě zůstává rodina. S týmem však sport zvládáme

ikonka

Parkurová jezdkyně Zuzana Zelinková aktuálně sídlí v severočeském Jítravském Dvorci. Za sebou již má první výjezd s novými koňskými svěřenci do slovenského Šamorína. V rozhovoru mimo jiného prozradila, jaké plány má pro letošní sezonu.
28.04.2021 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Zuzana Zelinková nově přesídlila s koňmi do sportovního jezdeckého areálu Jítravský Dvorec. „Nachází se nedaleko Liberce a v tuto dobu je zde ustájeno asi okolo padesáti koní. Majitelé se zabývají se svými koňmi převážně vozatajstvím, takže přibližně polovina koní je určena k těmto účelům a ti zbylí jsou ostatních klientů, kteří se věnují drezuře a parkurovému skákání,“ informuje Zuzana Zelinková.
 
I díky tomu, že v Jítravském Dvorci již proběhly v loňské sezoně parkurové závody, a to až do obtížnosti 140 centimetrů, jsou tam kvalitní podmínky pro přípravu sportovních koní. „Máme zde opravdu spoustu možností, můžeme využívat obrovské závodní kolbiště. To bývá většinou rozděleno na drezurní a skokovou sekci. Nechybí ani moderní jezdecká hala, rozsáhlé výběhy, kolotoč a velmi výhodná pro nás je možnost práce v okolních terénech. Toto mi prozatím opravdu pro mé sportovní účely plně vyhovuje a myslím, že tady jsou všichni spokojeni,“ pochvaluje si Zuzana prostředí Jítravského Dvorce.
 
Kvalitu zázemí a lokalitu stáje považuje Zuzana Zelinková v tuto dobu za velice důležitou. Jako výhodu dále označila možnost spolupráce se svými obchodními klienty a také svěřenkyněmi při tréninku, které za ní do areálu přijíždějí a tamní prostory využívají. 
 
Lze tedy konstatovat, že se tato přední parkurová jezdkyně postupně vrací do vrcholového sportu. „Samozřejmě na prvním místě pro mě stále zůstává moje rodina a syn Jonášek, nicméně s celým týmem lidí, které kolem sebe mám, se tyto dva světy dají propojit a já pevně doufám, že to tak vydrží i nadále.“  
 
 
Zuzana Zelinková také zmínila, že má v areálu pronajaté čtyři boxy a její nový čtyřnohý tým tvoří převážně mladí koně. Jedna čtyřletá klisna, dále dva šestiletí a také jeden devítiletý valach, s nímž byla před několika dny poprvé na závodech v Šamoríně, kde dokonce startovala v sobotní Grand Prix s výškou překážek do 145 centimetrů. „Naplno se již také věnuji svým tréninkovým svěřencům, které doprovázím i na závodech. Dlouhodobě spolupracuji s Petrou Pařenicovou, od letošního roku trénuji Kateřinu Bubákovou a třetí mou stálou svěřenkyní je Kristýna Gutová. Toto jsou mé tři hlavní klientky, práci s nimi si nesmírně užívám a moc mě to baví,“ říká. 
 
V těchto dnech tedy Zuzana Zelinková pokračuje v přípravě svých čtyř koní na start domácí sezony 2021. Běžný denní program parkurové reprezentantky tvoří ranní a dopolední jízdárenská a skoková práce, což bývá zpravidla tři až čtyři dny v týdnu. Jeden den bývá vyhrazen pro návštěvu svěřenkyň v jejich domovských stájích a většinou úterní odpoledne věnuje ostatním zájemcům o trénování a pomoc v přípravě jejich koní.  
 
Prozatím je velmi těžké pro všechny sportovce vytvořit přesný závodní plán pro letošní sportovní sezonu a stejné to má i Zuzana Zelinková. „Příští dva týdny budu se svým týmem trávit na mezinárodních závodech v Šamoríně, v červnu bychom se rádi zúčastnili CSI ve Zduchovicích a Českého skokového poháru v Chuchle Areně Praha. Dalším budoucím plánem je pro nás CSI v Olomouci. To jsou prozatím naše nejbližší závodní plány a představy o sezoně. Doufejme, že to takto bude vycházet a pak budeme plánovat dál,“ zmiňuje Zuzana svůj závodní plán. 
 
 
„Určitě se také chystám startovat při závodech v nynějším domovském areálu, kde jsou na letošní rok závody také plánovány. Zdejší zázemí chci využívat naplno a toto je další z možností, které zde máme,“ dodává Zuzana Zelinková. 
 
Foto: Vilma Krištofová, Zuzana Zelinková 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE