reklama 11A

Zduchovické S při seriálu Zimní jezdecký pohár ČJF patřilo Vegrichtové

ikonka

Prvé skokové kolo Zimního jezdeckého poháru ve Zduchovicích odstartovalo v neděli 9. února domácí parkurovou sezonu. Na programu bylo celkem sedm soutěží včetně dvou určených pro pony. Nejvyšší parkur stupně S* vyhrála Denisa Vegrichtová a Bernstein.
09.02.2020 21:45  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Druhá únorová neděle otevřela nejen domácí parkurové dění roku 2020, ale také skokovou část Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. První kolo určené parkurovým jezdcům a koním hostily Zduchovice na Příbramsku v neděli 9. února.
 
Sportovní program otevřely nejdříve dvě soutěže určené kategoriím pony a do každé z nich byla přihlášena téměř třicítka startujících. V úvodním ZLP předvedla nejlepší výkon Martina Rydrychová a Dark Star, následující LP* ovládla Nicol Čížková a Kewin.
 
Soutěže pro velké koně otevřelo ZM na limitovaný čas, kde se s bezchybným kontem nejvíce přiblížila optimálnímu času Miroslava Sulírová s Ornamentem, a na limit se jela i nejpočetnější soutěž dne s překážkami do 100 centimetrů. V té se z vítězství radovala Tina Pospíchalová v sedle Mercy. Bezchybnou a nejrychlejší jízdu předvedl na parkuru stupně ZL Viktor Skutecký s klisnou Latina S a L* vyhrála Tereza Mücková s Kentucky Air.
 
Na start nejvyšší soutěže dne s překážkami do 125 centimetrů, která se jela jako jednokolová s finále pro deset nejlepších, se postavilo celkem sedmnáct startujících, přičemž výsledné nuly dosáhli jen jezdci na medailových pozicích. Třetí příčku obsadila s časem 47,10 Adéla Opatrná a Jersy Flower a jen o pouhých šest setin sekundy rychlejší byla Kateřina Veselovská s koněm Celano S. Vítězkou se stala s bezkonkurenčním finálovým časem 45,13 Denisa Vegrichtová v sedle plemenného hřebce Bernstein.
 
Celý průběh prvního skokového kola Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace bylo možné sledovat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz. Ti, co neměli možnost pustit si live stream, si mohou jednotlivé soutěže pustit tamtéž ze záznamu.
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v sobotu 15. února soutěžemi spřežení v Tlumačově. Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí v druhé polovině března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. 
 
Do finále letos postupují automaticky všichni bodující jezdci. Do celkových výsledků se kromě finále započítávají i dva nejlépe bodované výkony z kvalifikačních kol. Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou průběžně aktualizované i kompletní tabulky bodujících účastníků, nebo na www.jezdeckyfestival.cz. 
 
Foto Kateřina Návojová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE