reklama 11C

Zariyannka osmá v Rijádu, na dotované místo jí chybělo 3 1/4 délky

ikonka

Zariyannka podala v půl milionem dolarů dotovaném handicapu v Rijádu kvalitní výkon. V sedle s Ingrid Janáčkovou Koplíkovou skončila osmá, dvanáct délek za vítězem. Hnědka stáje Lokotrans Slovakia CZ porazila mimo jiné oba španělské koně.
19.02.2021 16:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C
Na velký výsledek to nakonec sice nestačilo, ale Zariyannka odvedla při debutu českých a slovenských barev v rámcovém programu Saudi Cupu poctivý výkon a doběhla osmá v Al Rajhi Bank Saudi International Handicapu. 2100 metrů dlouhý dostih s celkovou dotací 500 000 dolarů se stal kořistí domácího Petruse s panamským žokejem Wigbertem Ramosem.
 
Šestiletý valach, který ještě jako svěřenec Briana Meehana dosáhl na britský rating 100 liber a v pátek byl stejně jako česká reprezentantka zatížen 54 kilogramy, zvítězil jistě o 2 1/4 délky před Desert Lionem. Třetí finišoval Frankie Dettori na Rayounpourovi.
 
Petrus zaznamenal své třetí a dosud největší vítězství od příchodu k trenérovi Fawazu Alghareebovi. "Jsem nadšený, že se nám podařilo vyhrát. Snažil jsem se být v kontaktu s předními koňmi, ale můj kůň úplně nechtěl, tak jsem počkal vzadu, až Petrus dostane chuť. Asi 800 metrů před cílem jsem se snažil najít si pozici a neměli jsme moc místa. Jakmile jsem ho vytáhl, zareagoval silným zrychlením. Dostih tohoto typu je skvělý, přivádí do Saúdské Arábie ještě víc kvalitních koní," řekl po doběhu žokej Ramos.
 

Čtěte více: Klisna za pakatel míří ke hvězdám, píší v Saúdské Arábii o Zariyannce

 
Do premiérového ročníku mezinárodního handicapu odskočilo po škrtu dvou koní dvanáct startujících. O rychlé tempo se postaral Václav Janáček na španělském veteránovi Norayovi. Zariyannka se na startu lehce opozdila a v úvodní fázi dostihu držela tradičně na chvostu pole. V posledním oblouku ji Ingrid Janáčková Koplíková začala posouvat podél bariéry blíže druhému sledu.
 
Hnědka stáje Lokotrans Slovakia CZ měla na začátku cílové roviny slibný okamžik, kdy se zdálo, že by mohla udržet krok se zrychlením předních koní. V závěrečných třech stovkách metrů zeslábla a Janáčková Koplíková už na ni zbytečně netlačila. Z osmého místa ztrácela dvanáct délek na vítězného Petruse, poslední šestá dotace unikla svěřenkyni Zdena Koplíka o 3 1/4 délky. Porazila však mimo jiné oba španělské koně, když Federico skončil desátý a Noray jedenáctý.
 
"Dostih byl rychlý, ale nám to vyhovovalo. Byla jsem zavřená u vnitřní bariéry, pak se nám otevřela mezera. Koně před námi dnes prostě byli lepší," hodnotila Ingrid Janáčková Koplíková, která se dostala do cíle před hvězdnou Hollie Doylovou.
 
 
Foto: Saudi Cup



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE