reklama 11B

Začínala jsem s voltiží. Nyní je hlavní všestrannost, říká Přikrylová

ikonka

Letošní mistryně ve všestrannosti v kategorii mladších juniorů Kristýna Přikrylová je od narození spojena s rodinnou stájí a JO Albert Stolany. Začátky si užívala ve voltižním oddíle, poté přešla na všestrannost a startovala také na ME v drezuře.
27.07.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Kristýna Přikrylová pochází z jezdecké rodiny a není tedy žádným překvapením, že jí potkal podobný osud jako většinu dětí jezdecky založených rodičů. U koní je skutečně od narození a postupně se s koňmi sžívala, což začalo být více intenzivní v jejich třech letech, když dostala prvního poníka jménem Jane. Celý její jezdecký posun je spojený s rodinnou stájí svého dědy Jana Höcka a Jezdeckým oddílem Albert Stolany, který se také nachází v okrese Chrudim, v Pardubickém kraji. 
 
Jaké zázemí jste měla od mala možnost ke svému jezdeckému zdokonalování využívat? 
K dispozici máme pískovou jízdárnu s geotextilií o rozměrech 40x55 metrů, menší halu o rozměrech 15x25 metrů, a hlavně prostorné výběhy. Ustájovací kapacita je třiadvacet boxů. Majitelé koní zde mohou dále využívat kolotoč a solárium. Pro jezdce je k dispozici šatna, tři sedlovny a kuchyňka a o celý chod naší stáje se stará sehraný tým fajn lidí.
 
Které jezdecké disciplíně se věnujete nejvíce a jaké výkonnosti jste v ní dosáhla? 
Momentálně se asi nejvíce věnuji všestrannosti. Má výkonnost je nyní na stupni CNC1*.
 

Psali jsme: Marie Pěchoučková seděla poprvé na koni ještě s plenkou a dudlíkem

 
Vyzkoušela jste i některá další jezdecká odvětví? 
Začínala jsem ve voltižní skupině u paní Bohunky Rosůlkové v Kladrubech nad Labem. Díky tomu, že se věnuji všestrannosti, mám zkušenosti s klasickými drezurami i parkurem.  
 
Jak vzpomínáte na své první závodní zkušenosti a v sedle kterého koně se to událo?
Sice se tomu nedá říkat závod, ale poprvé jsem jela jízdu zručnosti se zmiňovanou Jane. První oficiální závody v obci Dolní Přím jsem překonala se dvěma poníky Dollom Casino a Fešák.  
 
Kdo vás zdokonaloval, předával vám nové zkušenosti a komu nejvíce vděčíte za to, čeho jste v jezdeckém sportu dosáhla? 
Ze začátku to byla mamka a poté Ing. Pavel Vaněk. Následně jsme spolupracovali dlouhou dobu s Tomášem Kociánem a drezurně s paní Danielou Diringerovou, se kterou spolupracujeme stále a snad dlouho budeme. Můj hlavní trenér je nyní Jaroslav Hatla, který mi předává mnoho zkušeností ve všestrannosti.  
 
Kdy se u vás dostavil takový ten první zásadnější úspěch a kterých dalších si osobně ceníte nejvíce? 
Za svůj úspěch považuji každý dokončený závod, ale nejvíce si cením startu na mistrovství Evropy v drezuře. Zmínila bych samozřejmě také zisk mistrovského titulu v letošní sezoně při přeštěnickém šampionátu ve všestrannosti mezi mladšími juniory. 
 
Na které své koně vzpomínáte nejraději? Je některý z nich pro vás ten výjimečný? 
Asi pro mě osobně nejvýznamnějším koněm je moje aktuální stájová jednička, kterou je jedenáctiletý slovenský teplokrevník Lowen. Velice často však také vzpomínám na výjimečného poníka Dollom Cassino.
 
Foto: Marcel Runštuk / poskytla Kristýna Přikrylová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE