reklama 11A

Začal drezurní Světový pohár v Brně. Grand Prix ovládl Francouz Ayache

ikonka

V pátek 21. června odstartoval v Brně Panské líše už 21. ročník drezurních závodů zařazených do seriálu Světového poháru. Celodenní program nabídl řadu skvělých výkonů. Dařilo se i českým reprezentantům. Detaily včetně fotogalerie najdete v článku.
21.06.2019 20:36  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

Mezinárodní drezurní závody CDI Brno, jež jsou součástí Světového poháru, začaly v pátek 21. června. Přinesly celkem šest soutěží a paleta startujících byla skutečně pestrá. 
 
Pro jezdce na pony byla vypsaná úloha FEI Team Pony, kterou zvládla nejlépe Maďarka Hanna Hoffer s Macciatem. Rozhodčí jí ohodnotili známkou 69,952 %. Nejúspěšnější Češka Anna Procházková na Nice Guy dojela třetí. Zapsala si 67,381 %. Dařilo se i Tereza Matouškové s Coelenhage´s Las Vegas. 66,190 % jí vyneslo pátou příčku.
 
Děti absolvovaly soutěž Children Preliminary B. Vítězkou se stala Ruska Karina Zakhrabekova na hřebci Ein Stern. Dostala bezmála 69 %. Češka Marie Lumbachová s Colindou Valk zajela třetí nejlepší jízdu.
 
V týmové juniorské úloze nenašla přemožitele rakouská dvojice Helene Grabenwöger a Der Fuchs 3, která získala 69,878 %. Jedinou českou startující v této kategorii byla Julie Sekaninová, jež si v sedle hřebce Red Fernet / Furioso XXV-8 zapsala velmi pěkný výsledek přesahující 66,5 %.
 
Také mladí jezdci absolvovali týmovou úlohu FEI. První místo vybojovala Italka Alice Campanella na Gracile D.E.S. Rozhodčí jí ocenili známkou vyšší než 69 %. Z českých zástupců zajela nejlépe Aneta Havlíčková v sedle Fieneke, s 65,588 % skončila pátá.
 
V rámci Malé rundy se zahajovalo úlohou St. George. Nejvíce se rozhodčím líbila Francouzka Rachel Bastady v sedle ryzky Donnerdiory. Předvedla sestavu ohodnocenou vysoko, do výsledků si zapsala přes 72 %. Velmi pěkně se prezentovala i česká reprezentantka Hana Vášáryová na Santos Dumont, obsadila třetí místo s necelými 69 %. O jednu příčku za ní dojel Fabrizio Sigismondi s Elegantem 1.
 
Účastníci Velké túry závodili v Grand Prix. Vyhrál Francouz Alexandre Ayache na koni Zo What, jenž dostal 70,848 %. Druhé místo obsadil holandský jezdec Remy Bastings s Ambassadorem. Jejich známka se blížila 70 %. Přes 68 % měla Rakušanka Ulrike Prunthaller na Bartlgut´s Duccio, což jí vyneslo třetí příčku. Nejvýše z českých jezdců se umístila Pavla Rubíčková s běloušem Xangaiem, která obsadila sedmé místo.
 
Závody pokračují do neděle 23. června. Nejobtížnější kategorií je CDI-W. Její účastníci pojedou v sobotu kvalifikaci do Grand Prix Freestyle. V druhý den mítinku se odehraje i dalších šest úloh.
 

Kompletní výsledky najdete v tomto odkazu

 

Soutěže můžete sledovat online ZDE, nedělní přenos nabídne také EquiTV

Foto: pořadatel / Stanislav Pitela





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE