reklama 11B

Vyšlo květnové číslo Koně a hříbata. Věnuje se třeba správnému sedu

ikonka

/PR článek/ Sed jezdce je prostě základ, s tím určitě budete souhlasit. Ale opravdu je nutné držet se striktně pokynů – prošlápnout paty, špičky ke koni…? Co když jsme potom spíš ztuhlí? To vše v článku v květnovém čísle Koní a hříbat. A to není vše.
04.05.2019 11:20  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Je reálné, aby se člověk za víkend naučil kompletní anatomii a fyziologii koně a k tomu i všechny metody a postupy diagnostiky a manipulace? Přesně tuto otázku si pokládá Mark Sandnes, akreditovaný masér, terapeut koní, osobní trenér a lektor v článku o výběru terapeuta pro koně. Vzdělání v tomto oboru se opravdu nedá stihnout za jeden víkend – v České republice ale není poskytování manuálních terapií pro koně upraveno zákonem. Obor fyzioterapie zvířat tudíž není nijak definován ani kontrolován a terapeutem se může nazývat kdokoliv. Na nás tedy je ten těžký výběr tohoto pravého pro našeho koně – díky článku můžete mít alespoň o něco jasněji.

Znovu se dotkneme tématu reprodukce klisen, tentokrát přehledně v bodech. Podíváme se na hobby horsing, Šemíkův Pomník i smyslový analyzátor. Víte, jaké barvy koně vidí a jaké ne? Jestli vidí v šeru lépe či hůře než my? Článek ze seriálu o emocích, vnímání koní i jejich smyslech nesmí v Koních a hříbatech chybět.

A víte, co je to obrácená kruhovka? Co si pod tím představit, jak ji postavit a jak s ní pracovat? Vlastně… jak na ní pracovat s koněm? I to květnové číslo prozradí.

Web časopisu Koně a hříbata najdete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE