reklama 11B

Vrchol ZJP se blíží. Víme, kdo už může pomýšlet na finále skokové túry

ikonka

Zimní jezdecký pohár ČJF se blíží ke svému závěru. Před finále, které budou hostit Královice během Jezdeckého festivalu, se odehraje již jen jedno kolo, a to v Tlumačově. Jak si vedou parkuroví jezdci v jednotlivých túrách před klíčovým mítinkem?
11.03.2019 18:01  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Finále Zimního jezdeckého poháru ČJF 2019 se uskuteční během Jezdeckého festivalu v Královicích u Slaného. Ten se koná 22. - 24. března. Vrchol parkurových túr je na programu v sobotu 23. března. 
 
Do finálových soutěží postupuje dvacet nejvýše postavených skokových jezdců na žebříčku, jehož stav se uzavře 16. března po posledním kvalifikačním kole v Tlumačově.
 
V případě Velké túry mají start ve finále prozatím jistý všichni účastníci, kteří alespoň jednou v letošní sérii bodovali. Absolutní jistotu ovšem mají ti, kdo mají na kontě alespoň dvacet bodů.
 
Dodejme, že v čele hodnocení je aktuálně po třetím závodu Tereza Veselá, která má devětapadesát bodů. S nevelkým odstupem pěti bodů se na druhé příčce drží Miloslav Příhoda a třetí je Ondřej Pospíšil s pětačtyřiceti body. 
 
Malá túra a Pony túra přilákala k účasti v prvních třech kolech podstatně více startujících. Proto zdaleka není rozhodnuto, kterých dvacet jezdců bude moct okusit i finálové klání. V Malé túře pořadí nejlepší trojice kopíruje pořadí už zmíněné vyšší kategorie. První Tereza Veselá má padesát sedm bodů, Miloslav Příhoda však v tomto případě ztrácí dvaadvacet bodů. A třetí Ondřej Pospíšil ještě o pět bodů více. Tito tři jmenovaní se už na finálové klání mohou začít s jistotou těšit. 
 
Mezi jezdci na ponících byla prozatím nejúspěšnější Anna Abtová, která se drží v čele s pětapadesáti body. Za ní je Karolína Prušáková, jež má jednačtyřicet bodů a o tři body méně má Klára Hlaváčková na průběžné třetí příčce. Ať dopadne poslední soutěž v Tlumačově jakkoliv, trio nejvýše postavených jezdkyň o finále nepřijde. 
 
Jezdci, kteří se probojují do nejlepší dvacítky v každé túře, se mohou do královického finále hlásit s více než jedním koněm. Pravidla umožňují, aby se finalisté disponující více koňmi, nemuseli složitě rozhodovat, kterému svěřenci dají přednost.
 
Celkem se spolu s finále Zimního jezdeckého poháru ČJF bude během třídenního Jezdeckého festivalu konat bezmála třicet soutěží. Kromě parkurového skákání se představí i jezdci spřežení, drezury a voltiže.
 

Kompletní žebříčky a pravidla Zimního jezdeckého poháru ČJF najdete ZDE

Vše k Jezdeckému festivalu je TADY





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE