reklama 11B

Josef Hrouda se v Zimním poháru rozžhavil v párech a se čtyřkou vyhrál

ikonka

Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace 2019 odstartoval v sobotu 2. února prvním vozatajským kolem, které se neslo v duchu rekordní účasti více než šedesáti kočárů. Královskou kategorii čtyřspřeží ovládl Josef Hrouda.
02.02.2019 17:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Nejpočetnější startovní pole při zahajovacím mítinku 6. ročníku Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace zajistila dvojspřeží. V silné konkurenci nenašel přemožitele Petr Myslík, který předstihl s drobným náskokem Milana Komárka a Milana Domese. Největší favorité tentokrát zůstali pod stupni vítězů. 
 
Mezi favority patřil i Petr Vlašic, který vloni vyhrál Zimní jezdecký pohár jak v párech, tak ve čtyřspřeží. Ani v této královské kategorii se mu tentokrát nejvyšší příčku vybojovat nepodařilo, i když zajel dvakrát bezchybně. Jeho časy ovšem nebyly nejrychlejší. Druhý se umístil Jiří Nesvačil senior, jenž v druhém kole jednou chyboval. Naopak jedné chyby v první části soutěže se dopustil Josef Hrouda. Jelikož byl hodně rychlý, nastupoval do vrcholu klání z pozice lídra. Napodruhé předvedl opět dravou, ale i precizní jízdu a díky nejlepšímu času 58,24 sekundy získal na druhého Jiřího Nesvačila celkový náskok 15 sekund.
 
„Ve čtyřkách jsem chtěl bojovat, ale nejvíc mě to nakoplo v párech, kdy v konkurenci 24 spřežení jsem neudělal ani placku. Ve dvojkách jsem se trochu rozžhavil a ve čtyřkách jsem za to vzal,“ komentoval Josef Hrouda své sobotní jízdy v Hradištku. 
 
Jako poslední se utkali o umístění a seriálové body účastníci jednospřeží. Nejvíce se dařilo Michaele Lesákové, jež těsně předstihla Milana Domese. Ten přitom zajel v druhém kole nejlepší výsledek ze všech. Dařilo se také Dominikovi Brumovskému, ale na lepší než třetí řádek výsledkové listiny to nestačilo. O vítězství jej připravila chyba z prvního kola.
 

Připravujeme fotogalerii i video záznam!




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE