reklama 11D

Voltiž: Finále Světového poháru v Saumuru ve znamení střídání generací

ikonka

Velikonoce nabídly v řadě mnoha mezinárodních jezdeckých akcí také jeden z vrcholů voltižní sezony. V Saumuru ve Francii proběhlo finále Světového poháru. Rozloučila se při něm jedna z nejúspěšnějších voltižérek Kristina Boe.
23.04.2019 14:14  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12A

Finále voltižního World Cupu přišlo jako poslední ze čtyř disciplín, které mají systém halových mítinků. Sezona 2018/2019 vyvrcholila ve dnech 19. - 21. dubna v Saumuru ve Francii.
Ve voltiži se na špičku začíná pomalu propracovávat mladší generace. Důkazem toho je Kolumbijec Juan Martin Clavijo Vega, který ještě před dvěma lety zářil v juniorských soutěžích. V Saumuru přitom ovládl kategorii mužů. Cvičil na koni For Ever du Chalet a dostal vysoké průměrné hodnocení 8,976 bodu. Druhé a třetí místo brali Němci Jannik Heiland s Dark Beluga a Thomas Brusewitz se zkušeným Danny Boyem. 
 
V ženské soutěži naposled v kariéře startovala německá hvězda Kristina Boe. Ta dokázala vyhrát loni jak finále Světového poháru, tak Světové jezdecké hry. V Saumuru dokončila na čtvrtém místě. Vítězkou se stala její krajanka Janika Derks s Carousso Hit, jejíž známka měla hodnotu 8,753. V závěsu za ní se seřadily švýcarské reprezentantky Marina Mohar na For Ever du Chalet a Nadja Buttiker s Keep Cool III. 
 
Proběhla také soutěž dvojic Pas-de-Deux, v které dominovali Němci Theresa-Sophie Bresch a Torben Jakobs. Ti předvedli své sestavy s Danny Boyem a odnesli si v průměru více než 8,5 bodu.
 

Výsledky z CVI-W Saumur jsou ZDE

 
Foto: FEI / Thomas Reiner




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE