reklama 11A

Vítkovi navýšili základní kapitál v Chuchli. Žádají o sázkové licence

ikonka

Základní kapitál akciové společnosti Turf Praha byl podle tiskové zprávy rodiny Vítkových navýšen kvůli žádosti o novou kurzovou a totalizátorovou licenci pro dceřinou společnost TOTO CZ.
04.02.2019 16:40  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12D
Rodina Vítkových navýšila základní kapitál akciové společnosti Turf Praha, prostřednictvím které kontroluje majoritní podíl na závodišti Velká Chuchle. Firma o tom v pondělí informovala v tiskové zprávě.
 
Ke splacení úpisu nových akcií v celkové hodnotě 65 090 000 korun došlo na základě rozhodnutí valné hromady společnosti Turf Praha a.s. ze dne 11. prosince 2018.
 
Úpis byl rozdělen do dvou tranší o velikosti 45 750 000 a 19 340 000 korun. Podle oficiálního stanoviska společnosti došlo k navýšení kapitálu kvůli žádosti o dvě nové licence (kurzovou i totalizátorovou) pro dceřinou společnost TOTO CZ, která pod obchodní značkou Betino provozuje sázky na koně v České republice.
 
"Platnost původní licence končí 31. března letošního roku. Žadatel o licenci podle nových podmínek musí disponovat vlastním jměním ve výši ekvivalentu 2 milionů eur," uvedl v tiskové zprávě ředitel závodiště a současně šéf společnoti TOTO CZ Martin Pecka. "Velice nás těší, že díky navýšení kapitálu v akciové společnosti Turf Praha o více než 65 milionů korun, zůstane tato letitá sázkařská tradice zachována," dodal.
 
 

Čtěte také: Německo chystá svou Velkou národní. Na dráze, kde září Češi

 
Základní kapitál společnosti navýšila rodina Vítkových, Jockey Club ČR jako další akcionář se tohoto kroku na základě svého prosincového rozhodnutí nezúčastnil.
 
V zápisu z Rady JC ČR ze 7. prosince se uvádí, že podíl dostihové autority na navýšení měl podle výzvy majoritního akcionáře činit přibližně 16,5 milionu korun. "Dr. Charvát v této souvislosti informoval členy Rady JC ČR o ekonomické situaci Jockey Clubu. Ten vykazuje v posledních čtyřech letech zisk kolem 0,5 milionu Kč ročně a má přibližně 5 milionů Kč volných zdrojů," uvádí se v zápise.
 
Ohlášená modernizace sázkové kanceláře TOTO CZ v sezoně 2019 proběhne podle chuchelského pořadatele pod stávající značkou Betino. Týkat se bude nejen samotných sázek, ale i jejich marketingové koncepce. Paralelně probíhají také jednání se strategickým partnerem v oboru elektronických sázek.
 
Výnosy ze sázení jsou podle TOTO CZ předurčeny pro spolufinancování českého dostihového sportu.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE