reklama 11C

Vanessa Pecina začala jezdit na Floridě. Chce se dále těšit ze sportu

ikonka

Naděje parkurového sportu Vanessa Ingrid Pecina se po přesunu z Floridy začala naplno věnovat jezdecké přípravě a svůj posun přičítá spolupráci s Veronikou Jelínkovou. Letos nedala šanci soupeřům při martinickém finále pohárového Czech Junior Cupu.
14.11.2022 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

„Rodiče mě jako ani ne dvouletou vzali na Velkou cenu Ptýrova a od té doby jsem cítila, že koně jsou to, co chci jednou dělat. Na ponících tedy jezdím už od té doby, tedy od dvou let,“ vzpomíná na své první jezdecké a závodní zážitky nadějná jezdkyně Vanesa Ingrid Pecina. Se svými rodiči žila do sedmi let na Floridě ve Wellingtonu, kde se do jezdeckého prostředí také dostala a prožívala tam své záčátky. „Koně si mě tak nějak našli, u nás v rodině na koních jezdím jen já a brácha začíná, protože trochu musí, když už je máme,“ doplňila Vanesa. 
 
Které jezdecké disciplíně se nyní věnujete nejvíce a jaké výkonnosti jste v ní doposud dosáhla? 
Věnuji se parkurovému skákání a v současné době mám závodní výkonost S* .
 
Jak vzpomínáte na své první vlastní závodní zkušenosti?
První oficiální závody jsem absolvovala v Martinicích na Maximo Copilotovi v roce 2019 při Czech Riders Games, kde jsem v SP** skončila se štěstím začátečníka na pátém místě.
 
Kdo vás zdokonaloval a předával vám nové zkušenosti a komu nejvíce vděčíte za to, čeho jste v jezdeckém sportu zatím dosáhla? 
Každý trenér mě od začátku posunul dál a jsem jim za tom moc vděčná. Ale ten opravdový posun v kariéře a výkonnosti pro mě přinesla až spolupráce s moji současnou trenérkou Veronikou Jelínkovou. Ví jak na mě, co kdy a jak říct i to, co zrovna raději neříct.
 

Psali jsme: Každodenní práce s Merlinem a dědou. To byly mé začátky, říká Humplík

 
Kdy se u vás dostavil takový ten první zásadnější úspěch a kterých dalších si osobně ceníte nejvíce? 
Muj první větší úspěch bylo vítězství při oblastním mistrovství jižní Moravy. Cením si čtvrtého místa z mistrovství České republiky v letošním roce a zatím největší úspěch je pro mne vítězství v Grand finále Czech  Junior Cupu při Českém Skokovém Poháru v Martiních, právě tři roky poté, co jsem tam jela svůj první oficiální závod na svém poníkovy Maximovi Copilotovi, kterého mám do teď.
 
Na které své koně vzpomínáte zpětně nejraději?
Moc ráda vzpomínám na zmiňovaného poníka Maxima Copilota a na moje dvě klisničky Kalinku Van’T Heike a Feegasus který mě bezpečně prováděli mojí první sezonou na koních
 
Kde máte nyní své koně ustájené? Představte nám svůj tým.
Koně mám ustájené v Jezdecké stáji Měnín u Pavly Rubíčkové na jižní Moravě. Ve stájích jsem od samého vzniku, tedy asi tři roky. Před tím jsem sídlila na Podsklaním Mlýně v Brně Ostopovicích. Nyní mám ve stáji dva poníky. Z toho je jeden aktuálně na prodej, dále moje dvě klisničky Kalinku Van’T Heike a Feegasus, které mě bezpečně provedly mojí první sezonou na velkých koních a na třetím v této době pracujeme.
 
Jaké sportovní ambice jste měla ve vašich začátcích a jaké jsou vaše dnešní plány v jezdectví? 
V začátcích jsem se snažila nespadnout a udržet v sedle, později bylo mou snahou mnohdy přežít bez úhony. Nyní je mým cílem mít radost ze sportu, udržet a rozvíjet si hezký vztah se svými koňmi a i díky tomu se posunout na mezinárodní úroveň.
 
Foto: poskytla Vanesa Ingrid Pecina



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE