reklama 11B

Valentýna Kuková odjela první starty v Dubaji. Podělila se o své dojmy

ikonka

Valentýna Kuková odcestovala před koncem roku i se svými koňmi do Dubaje, kde budou společně trénovat a závodit až do konce února. Česká juniorka nám prozradila, jaký dojem na ni po příjezdu udělaly místní stáje a jak je spokojená s prvními výkony.
05.01.2020 20:09  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A
Juniorka Valentýna Kuková začala spolupracovat s trenérem Abdelem Saïdem, který se letos s egyptským týmem kvalifikoval na olympijské hry. S tím souvisí i její aktuální pobyt v Dubaji, kde se svými koňmi stráví dva měsíce.
 
"Můj úplně první dojem byl určitě úžas nad tím, jak je to zde velké. Areály jsou tady obrovské, závody velmi prestižní. Jezdí se na velkých kolbištích, dobrých parkurech a závodí se o velké price money. Koně mám ustájené ve stájích, k nimž patří i koňské spa," popisuje své aktuální působiště Valentýna. "Velké plus je i to, že je tady teplo, což je pro koně i jezdce super pro zimní přípravu. V UAE budu závodit do konce února, příští víkend ještě pouze se Spotlight, pak už se přidají i další koně, celkem budu mít k dispozici čtyři."
 
A jak je spokojená se svými prvními starty? "Sezonu jsme zahájily dobře. S klisnou Spotlight jsme se umístily na čtvrtém místě ve dvoufázové soutěži do stotřiceti centimetrů, kterou jsme absolvovaly bezchybně. Ve druhé soutěži jsme dokončily za dvě chyby. Myslím, že tam se na mně už podepsal časový posun, na jehož zvládnutí obvykle potřebuji více dní. Doufám, že příští týden budeme obě v dobré formě."
 
Foto archiv Valentýny Kukové




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE