reklama 11D

Čtvrté kolo Global Champions hostí nové luxusní centrum v srdci Šanghaje

ikonka

Global Champions pokračuje od pátku čtvrtým kolem v Šanghaji, kam se tato prestižní parkurová série vrátila po pěti letech. Dějištěm je však tentokrát zcela nové jezdecké centrum, které je prvním svého druhu v Číně.
03.05.2024 10:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  | 
FOTOGALERIE
| FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

 
The Shanghai Juss International Equestrian Centre je od pátku 3. do neděle 5. května dějištěm čtvrtého kola parkurové série Global Champions. Nachází se v městském parku nedaleko řeky Huangpu a jde o první profesionální jezdecké středisko v Číně. Rozkládá se na ploše 34.000 metrů čtverečních a disponuje luxusními prostory v pěti podlažích. 
 
Závodní aréna olympijských parametrů nabízí 4.000 míst pro diváky, mediální centrum, ale také koňskou kliniku a mnoho dalšího. Součástí areálu jsou samozřejmě stáje, ale také krytá jezdecká hala. V Shanghai Juss International Equestrian Center sídlí také Mezinárodní jezdecká akademie i Jockey Club. 
 
„Otevřením Shanghai Juss International Equestrian Centre se Šanghaj stává jediným městem na čínské pevnině, které bude hostit špičkovou mezinárodní jezdeckou událost ve stálém zařízení světové úrovně. Letos je to deset let od prvního mítinku Longines Global Champions Tour, který se konal v Číně. Od začátku jsme zde byli svědky obrovského vzestupu jezdeckých klubů, vzestupu konkurenceschopnosti jezdců a byli jsme také svědky rostoucího nadšení fanoušků,“ řekl generální ředitel Shanghai Juss International Equestrian Centre Wang Shuwei při čtvrteční tiskové konferenci. 
 
„V průběhu let se tento sport v Číně rychle rozvíjel a viděli jsme naše mladé jezdce, jak zazáří na mezinárodních akcích. Šanghaj se snaží prosadit mezi nejlepší světové mezinárodní sportovní město. Před pár týdny měla v Šanghaji obrovský úspěch Formule 1 a věříme, že tento úspěch bude pokračovat až do tohoto víkendu s parkurovým skákáním,“ doplnil Wang Shuwei.
 

Psali jsme: Davy fanoušků v Mexiku šílely. Prague Lions vyhráli a ujali se vedení v GCL

 
Prezident a zakladatel Longines Global Champions Tour Jan Tops vyjádřil svoji vděčnost čínské vládě za podporu této události, stejně jako partnerům a fanouškům turné. „Je to pět let, co jsme tady byli naposledy a hodně se toho změnilo. Každý, kdo sem přichází, od jezdců po fanoušky z celého světa, je opravdu ohromen zařízením, které jste vybudovali. Je to tady prostě světová třída. Byli jsme na mnoha místech po celém světě, ale málokde uvidíte něco podobného.“
 
Na Jana Topse navázal Ir Michael Duffy, vítěz Longines Global Champions Tour Grand Prix v Miami Beach. „Zařízení pro koně je zde bezpochyby to nejlepší, co jsem kdy viděl. Jsem nadšený, že zde mohu startovat, je to fantastický stadion. Myslím, že atmosféra zde bude v nadcházejících dnech elektrizující,“ dodal jezdec. Dle informací pořadatelů je totiž kapacita stadionu vyprodaná.
 
Týmová soutěž Global Champions League se koná v sobotu od 14:00 a 18:30 hodin místního času. Grand Prix Longines Global Champions Tour je na programu v neděli od 13:45. Časový posun oproti středoevropskému letnímu času je šest hodin.
 
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE