reklama 11B

Tretera na cestě k obhajobě mistrovského titulu. Daří se i Veselé

ikonka

Obhájce mistrovského titulu v parkurovém skákání Vladimír Tretera zahájil šampionát v Olomouci velmi slibně. S klisnou Glierite v prvním kole dokončil bez trestných bodů. Neméně úspěšná byla i loňská vicemistryně Tereza Veselá a další čtyři dvojice.
15.07.2021 18:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
V úvodu mistrovské soutěže jednotlivců při národním šampionátu v Equine Sport Center Olomouc odstartovalo celkem 21 dvojic. Šest z nich nezaznamenalo žádnou penalizaci a mezi ně patřil i dosud úřadující mistr České republiky Vladimír Tretera, který sedlá klisnu Glierite.
 
Mezi převahou mužů se tentokrát představily i čtyři ženy a hned dvě ve čtvrteční zahajovací části nechybovaly. Jednou z nich byla i v loňském roce druhá Tereza Veselá, která také letos sedlá při mistrovství Ferrariho. Nulu si na bodové konto zapsala v kategorii jednotlivců i Alžběta Vojtková s Catarem 1. 
 
Bezchybnou a velmi rychlou jízdu zaznamenal Marek Hentšel s Trendem Delsendam Z, což jezdci vyneslo zároveň výhru v otevřené soutěži. Bez chyb na překážkách a ve stanoveném čase dokončili ještě Jiří Tměj s Crosby DK a Jan Štětina s Fantasticem-S. V této soutěži hrál velkou roli čas, neboť hned čtyři jezdci na parkuru nechybovali, ale připisovali si jeden trestný bod za překročení stanoveného limitu.
 
Během prvního soutěžního dne mistrovství České republiky v parkurovém skákání, které hostí Equine Sport Center Olomouc od čtvrtka 15. do neděle 18. července, se představili také jezdci v kategorii U25. Celkem deset účastníků si nese do druhého kola bezchybné konto, včetně vloni páté Nicoly Grünthálové, která zvítězila i v otevřené soutěži. 
 
Veškeré informace o programu mistrovství ČR v parkurovém skákání najdete na stránkách Equine Sport Centra Olomouc. On-line přenos všech soutěží je možné sledovat prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz. Detailní rozpis, program a výsledkový servis jsou v JIS ČJF pod adresou: www.jezdectvi.org/zavody/210715H1.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tiskový servis ESC Olomouc



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE